Yandex Metrica

Kahire'deki üçlü zirvede Filistin-İsrail barış süreci ele alındı

Kahire'deki üçlü zirvede Filistin-İsrail barış süreci ele alındı

Mısır, Filistin ve Ürdün liderlerinin katılımıyla düzenlenen üçlü zirvede Orta Doğu barış müzakereleri masaya yatırıldı.

Dünya

23.01.2024, 17:55

Mısır, Filistin ve Ürdün'ün liderlerinin Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenledikleri üçlü zirvede, Filistin-İsrail barış sürecinin yeniden başlatılması, ateşkesin kalıcı hale getirilmesi ve Gazze'nin yeniden imarı konularını masaya yatırıldı.

Mısır Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, üç ülkenin liderleri basına kapalı olarak bir toplantı gerçekleştirdi.

Açıklamaya göre, zirveyi gerçekleştiren liderler, Filistin meselesinde yaşanan gelişmeler, barış sürecinin yeniden başlatılması, İsrail'in mayıs ayındaki son saldırılarının ardından kalıcı ateşkesin sağlanması ve Gazze'nin imarı konularını ele aldı.

Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu: İşte ele alınacak konular... Milyonları ilgilendiren adımlar atılacak! Bayram sonrası ekonominin rotası belli oldu:... Haberi Görüntüle

ÜRDÜN KRALI MESCİD-İ AKSA'DAKİ SALDIRILARIN DURMASINA VURGU YAPTI

Sisi görüşmede, Filistin halkının bağımsız devlet kurma hayalinin ancak Filistinli gruplar arasında birlik sağlandığı ve bölünmeye son verildiği zaman gerçekleşeceğini kaydetti. Abbas ve Kral Abdullah, Filistin meselesinin nasıl yeniden uluslararası toplumun öncelikleri arasına konulacağı ve barış sürecine ivme kazandırılacağı konusunda görüş alışverişinde bulunmak için söz konusu zirvenin iyi bir fırsat olduğunu ifade etti.

Ürdün Kraliyet Divanından yapılan yazılı açıklamaya göre ise Kral Abdullah, görüşmede mevcut durumun devam etmesinin ve iki devletli çözüm formülü olmaksızın bölgenin güvenlik ve istikrara kavuşmasının mümkün olmadığını vurguladı. Kral Abdullah, Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki saldırıların durması ve barış sürecini olumsuz etkileyecek herhangi bir gerilimden kaçınmak için tüm taraflarla birlikte hareket edilmesi gerektiğini belirtti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading