Yandex Metrica

Kabil Havaalanı, tarihinin en kaotik gecesini yaşadı

Kabil Havaalanı, tarihinin en kaotik gecesini yaşadı

Afganistan'dan ayrılmak isteyenlerin bir anda hıncahınç doldurduğu Kabil Havaalanı, misyon şefleri, diplomat ve istihbaratçılarla tarihi bir gece yaşıyor.

Dünya

22.03.2024, 10:02

Taliban üyelerinin Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı bastığı, Amerikalılar başta olmak üzere tüm batılı ülke temsilcilerinin ardı ardına terk etmekte olduğu Kabil, tam anlamıyla kaos ortamı içerisinde. 

Afganistan'ın dünyaya açılan yüzü Kabil Havalimanı'ndan yansıyan görüntüler bölgenin ne durumda olduğunu gözler önüne serdi. 

Binlerce insanın uçağa binip Afganistan'ı terk etmek için akın ettiği havaalanı tarihinin en kalabalık gecelerinden birini yaşıyor. 

Aprondaki kalabalık zaman zaman hangi uçağa bineceğini karıştırırken diplomatik temsilcilerin düştüğü dramatik durum eşine az rastlanır manzaralar yaşatıyor. 

Kimi ülkeler, elçileri ve ailelerinin tahliyesi için helikopter seferber ederken ülkedeki diğer misyon şefi ve yardımcıları ise geri dönmemek üzere terk edecekleri ülkeden uçaklarla kaçışın yolunu arıyor. 

Taliban militanlarının tahliyeler sırasında havaalanı ve çevresine yönelik herhangi bir tacizde bulunmaması da dikkat çekiyor. 

Bölgede zaman zaman silah sesleri duyulsa da Kabil'de basına yansıyan herhangi bir saldırı şimdilik sözkonusu değil. 

Bu arada ABD'nin tahliyeler sırasında güvenlik önlemlerini artırmak için Afganistan'a yolladığı taburlardan ilkini taşıyan uçaklar Kabil Havaalanı'na iniş yaptı. Amerikan birliğinde bin asker bulunduğu belirtiliyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading