Yandex Metrica

Joe Biden'ın büyük keşfi: Twitter yalanların yayıldığı bir platform

Joe Biden'ın büyük keşfi: Twitter yalanların yayıldığı bir platform

ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya yalanları konusunda bir zamanlar eleştirdiği Donald Trump'la aynı noktaya geldi: Twitter yalanların yayıldığı bir platform...

Dünya

23.01.2024, 20:01

Sosyal medyanın küresel şirketlerin tahakküm aracı haline geldiğine ve halka sürekli yalanları empoze ettiğine dikkat çeken Donald Trump'a başkanlığı döneminde 'deli' diyenler şimdi onunla aynı noktada buluşuyor. 

Bu isimlerden biri olan ABD Başkanı Joe Biden, Twitter'ın bir manipülasyon aracı olduğunu bu şirketi Elon Musk'ın satın almasından sonra fark edebildi. Biden, "Twitter yalanların yayıldığı bir platform" dedi. 

44 milyar dolar karşılığında Musk'a satılan Twitter mecrasının 'yalan haber, nefret söylemi ve yanlış bilgi yaydığını' söyleyen Biden, "Şimdi hepimiz endişeleniyoruz. Elon Musk sahneye çıkıyor ve tüm dünyaya yalanlar saçan bir platform satın alıyor. Amerika'da artık gazeteci kalmadı" ifadelerini kullandı. 

Beyaz Saray nisan ayında duyurusu yapılan ancak ağustosta askıya alınan Dezenformasyon Bakanlığı düzenlemesini yeniden gündeme aldı.

Twitter'ın yanında Facebook ve Instagram'da da yalan haber ve nefret söylemine karşı olduğu belirtilen Biden, sosyal medyadaki bilgi kirliliğiyle mücadele etmeye hazırlanıyor. 

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre daha önce gazetecilere verdiği demeçte, Biden'ın nefret söylemini ve yalan içeriği azaltma gereği konusunda duruşunun oldukça net olduğunu söylemişti.

"Bu inanç Twitter'a, Facebook'a ve kullanıcıların yanlış bilgi yayabileceği diğer sosyal medya platformlarına kadar uzanıyor" diyen Pierre, hükümetin bununla mücadele etmek için hazırlık içerisinde bulunduğu mesajı vermişti. 

Twitter eski yönetimi Donald Trump'ın sosyal medya hesabını kapatarak ABD Başkanı'na katı bir sansür uygulamaktan çekinmemişti.

ABD'de Demokrat Parti iktidarının sosyal medya yalanlarını Twitter'ın el değiştirmesinden sonra fark edebilmesi dikkat çekiyor. Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, ifade özgürlüğünü daha da artırmayı amaçladığını dile getirmiş olsa da bilhassa Demokrat Parti yanlılarının Twitter'ı terk etmelerine engel olamadı. Şirketin sahip değiştirmesinden sonra Twitter'da 1,5 milyon kullanıcının hesabını sildiği belirtiliyor.  

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading