Yandex Metrica

İzlanda'da son 3 ayda 4. yanardağ patlaması! Görüntüler cehennem fragmanı gibi

İzlanda'nın Reykjanes Yarımadası'nda son 3 ayda 4. yanardağ patlaması meydana geldi. Grindavik ile turistik bölge Blue Lagoon'dan çok sayıda kişi tahliye edildi. Yanardağ patlamasındaki görüntüler cehennem fragmanı gibiydi.

Dünya

29.03.2024, 11:57

İzlanda'nın Grindavik kasabası yakınlarında güçlü bir yanardağ patlaması yaşandı. Patlama sonucunda lavlar, kasabaya yakın bölgelerdeki duvarlara ulaştı ve tahliyeler gerçekleştirildi.

Grindavik kasabasının kuzeyinde yerel saatle 20.00 sularında patlayan yanardağ lav püskürttü. Stora-Skogfell Dağı yakınlarındaki patlama sonrası lavlar, Grindavik kasabasının kuzeyindeki lavlara karşı koruma sağlamak için inşa edilen duvarlara ulaştı.

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

EN GÜÇLÜ PATLAMA

Grindavik ile turistik bölge Blue Lagoon'dan çok sayıda kişi tahliye edildi. Yetkililerin en güçlü patlama olarak nitelediği olay, son 3 aydaki 4'üncü patlama olarak kayıtlara geçti. Söz konusu görüntüler, cehennem fragmanını andırması dikaktlerden kaçmadı.

The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! The Jerusalem Post'tan yalanlama: İran'a düzenlenen saldırıyı İsrail gerçekleştirmedi! Haberi Görüntüle

2023 YILINDA ACİL DURUM İLAN EDİLMİŞTİ

Hatırlanacağı üzere İzlanda'da son dönemlerde peş peşe yaşanan depremlerden sonra yanardağ patlaması ihtimaline karşı 11 Kasım 2023 yılında acil durum ilan edilmişti. İzlandalı yetkililer ülkenin güneybatısındaki Grindavik kasabasında önlem olarak tahliye kararı almıştı.

Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Irak sınırında S-400 iddiası: Amerikan medyası yine F-35'i kaşıyor Haberi Görüntüle

BÖLGE SAKİNLERİ TAHLİYE EDİLMİŞTİ

Grindavik kasabası yakınlarında 18 Aralık 2023 tarihinde meydana gelen yanardağ patlaması sonucunda tahliye edilenlerin evlerine dönmelerine izin verilmişti. Yine aynı bölgede 14 Ocak'ta yanardağ patlaması meydana gelmişti. Yanardağ patlamasının ardından lavların Grindavik'e ulaşması nedeniyle kasaba sakinleri tekrar tahliye edilmişti.

İzlanda'da son 3 ayda meydana gelen 3'üncü yanardağ patlaması, 8 Şubat'ta kayıtlara geçmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading