Yandex Metrica

İtalya eski Başbakanı: Hiçbir Avrupa ülkesi Türkiye gibi hareket edemez

İtalya eski Başbakanı Romano Prodi, Türkiye'nin dış politika konusunda güçlü ve bağımsız bir duruşu olduğuna dikkat çekti ve "Hiçbir Avrupa ülkesi Türkiye gibi hareket edemez." dedi.

Dünya

23.01.2024, 22:17

İtalya eski Başbakanı Romano Prodi, Türkiye'nın dış politikası ile ilgili açıklama yaptı. A Haber'e konuşan Prodi, İtalya'nın başkenti Roma'da düzenlenen "Diplomasinin silahları" konulu konferansta, Rusya Ukrayna savaşında Avrupa Birliği'nin tutumunu değerlendirdi.

Geçmişte Avrupa Birliği Komisyonu Başkanlığı yapmış olan Prodi, Ukrayna Savaşı'nın bir yıldır devam ettiğini hatırlattı ve hiçbir ilerleme kaydedilmediğini belirtti.

ABD'de seçime kan bulaştı: Donald Trump'a silahlı saldırı! Görüntüler dünyayı sarstı ABD'de seçime kan bulaştı: Donald Trump'a silahlı saldırı! Görüntüler dünyayı... Haberi Görüntüle

'HİÇBİR AVRUPA ÜLKESİ TÜRKİYE GİBİ HAREKET EDEMEZ'

İtalyan siyasetçi, Rusya ve Ukraynayı müzakare için masaya oturtabilen tek ülkenin Türkiye olduğuna dikkat çekti. Türkiye'nin bağımsız dış politika yürüttüğünü vurgulayan Prodi, şöyle konuştu:

Türkiye çok uzun süredir kendi bölgesinde tam serbest şekilde hareket edebilen bir ülke. Bu bakımdan çok güçlü. Türkiye uzun zamandır bölgesel bir güç olma özelliğini kullanıyor. Hiçbir Avrupa ülkesi Türkiye gibi hareket edemiyor, edemez de. 

Dünyanın hızı yavaşladı günler uzamaya başladı! Bilim insanları felaket diyerek duyurdu! Çok daha kötü olacak Dünyanın hızı yavaşladı günler uzamaya başladı! Bilim insanları felaket diyerek... Haberi Görüntüle

'TÜRKİYE'NİN ÇOK GÜÇLÜ BAĞIMSIZ BİR DURUŞU VAR'

Türkiye'nin bölgede önemli rol üstlendiğini vurgulayan Prodi, Ukrayna ile Rusya arasında barışı sağlayabileceğini söyledi ve şöyle konuştu:

Türkiye'nin çok güçlü bağımsız bir duruşu var. Türkiye sahip olduğu konum ve gücü sayesinde tahıl anlaşmasını yapmayı başardıysa bölgede barışın sağlanması için de bunu yapabilir. Bu aşamada yapılacak her türlü önemli girişim çok önemli ve tabi ki Türkiye bu konuda rol oynayabilir.

4 bin yıl önce inşa edildi! Bronz Çağı'ndan kalma dev gemi yeniden suya bırakıldı! 4 bin yıl önce inşa edildi! Bronz Çağı'ndan kalma dev... Haberi Görüntüle

'SİLAH YARDIMI GÖRÜNDÜĞÜ KADAR ÖNEMLİ DEĞİL'

Prodi, ayrıca, Ukrayna'ya yapılan silah yardımlarının göründüğü kadar önemli olmadığını belirtirken meselenin siyasi anlamda çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading