Yandex Metrica

İsveç'ten tarihi karar: PKK destekçisi şahıs yargılanacak

İsveç'ten tarihi karar: PKK destekçisi şahıs yargılanacak

İsveç yola geliyor... NATO üyeliği için Türkiye'nin onayına ihtiyaç duyan İsveç tarihi bir adım attı. Geçtiğimiz günlerde PKK teröristini Türkiye'ye iade etmek üzere harekete geçilen ülkede bu kez de başka bir ilke imza atıldı. PKK terör destekçisi bir kişinin yargılanacak olması İsveç gündemine oturdu.

Dünya

23.01.2024, 21:04

Türkiye'nin, terörle mücadelede yetersiz kaldığı gerekçesiyle üyeliğini veto ettiği İsveç, sık sık terör örgütü PKK mitinglerine izin vermesiyle gündeme geliyordu. Küstah ve çirkin manzaraların yaşandığı İsveç'te, terör örgütü PKK/YPG destekçileri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da hedef alan birçok gösteri düzenlemişti.

OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! OpenAI'den tarihi hamle! Yılların arama motoru Google tarihe karışıyor! Haberi Görüntüle

İSVEÇ YOLA GELİYOR

Türkiye'nin terörle mücadele konusunda geri adım atmamasının ardından 1 Haziran tarihinde yeni terör yasasını yürürlüğe sokan İsveç, yeni bir hamlede bulundu. Söz konusu yasa ile Türkiye'yi NATO üyeliği konusunda ikna etmeyi planlayan İsveç, PKK terör örgütü üyesini Türkiye'ye iade etmek için harekete geçmişti.

İddialar büyük: Çin Devlet Başkanı Xi Pinping felç geçirdi! İddialar büyük: Çin Devlet Başkanı Xi Pinping felç geçirdi! Haberi Görüntüle

TARİHİ KARAR

İsveç Mahkemesi, 35 yaşındaki terörist için "Türkiye'ye iade" kararı çıkarmıştı. Bir ilk olan bu kararın ardından İsveç'in attığı yeni bir adım gündeme oturdu. Terör örgütü PKK'ya finansman sağlama girişiminde bulunmakla suçlanan bir kişi mahkemeye çıktı. Ülke basınında yer alan haberlere göre, 40'lı yaşlarında olduğu belirtilen şüpheli, başkent Stockholm'deki bir restoranın önünde silah sıkıp tehditler savurduğu için geçtiğimiz ocak ayında tutuklanmıştı. İsveç Savcılığı, şüphelinin amacının Türkiye'nin yanı sıra İsveç, Avrupa Birliği ve ABD tarafından da terör örgütü olarak kabul edilen PKK için haraç almak olduğunu öne sürdü.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading