Yandex Metrica

İsveç'te gündem Hakan Fidan: Somut adımlar atması gerekiyor

İsveç'te gündem Hakan Fidan: Somut adımlar atması gerekiyor

NATO üyeliği için Türkiye'nin vereceği kararı bekleyen İsveç medyasında gündem Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström arasındaki görüşme.

Dünya

23.01.2024, 21:00

NATO üyeliği için Ankara'nın kapısını aşındıran ve ter yasasını yürürşüğe sokan İsveç'te Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni kabinede Dışişleri Bakanlığı görevine getirilen Hakan Fidan'ı kutladı.

Yapılan görüşmede, Billström, yeni görevinden dolayı Hakan Fidan'ı tebrik etti. Hakan Fidan ise İsveç’in NATO üyeliği için somut adımlar atılması gerektiğini vurguladı. Fidan ile Billström, Daimi Ortak Mekanizma toplantısı sonrasında yeniden temas etmek üzere mutabakata vardı.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström arasındaki görüşme İsveç medyasında geniş yer aldı.

5 dakika dayanabildi! Harris'ten Netanyahu'ya sert tavır! Durum endişe verici önce ateşkes olmalı 5 dakika dayanabildi! Harris'ten Netanyahu'ya sert tavır! Durum endişe verici... Haberi Görüntüle

''GÜVENLİĞİMİZE KATKIDA BULUNMALI''

İsveç'teki birçok gazete, ''İsveç'in somut adımlar atması gerekiyor'' başlıkları ile okuyucularının karşısına çıktı. İsveç'in önde gelen gazetelerinden Aftonbladet, Türkiye'nin İsveç Büyükelçisi önet Can Tezel'in açıklamalarına dikkat çekti.

Can Tezel'in "Türkiye, İsveç'in terörizm açısından güvenliğimize zarar verecek değil, katkıda bulunacak şekilde NATO müttefiki olmasını istiyor." dediği belirtildi.

İsrail'in önde gelen isimleri Netanyahu'yu şikayet etti: Varoluşsal bir tehdit İsrail'in önde gelen isimleri Netanyahu'yu şikayet etti: Varoluşsal bir tehdit Haberi Görüntüle

''TERÖR YASASI FARK YARATMALI''

"Türkiye yeni terör yasasının bir fark yarattığını görmek istiyor" başlığını tercih eden Aftonbladet gazetesi, Pazar günü gerçekleştirilen gösterilerin PKK ile bağlantılı görüldüğüne dikkat çekti.

Tezel'in "Türkiye, İsveç'in terörizm açısından güvenliğimize zarar verecek değil, katkıda bulunacak şekilde NATO müttefiki olmasını istiyor." dediği belirtildi.

Çılgın projeyi duyurdular: 6. Nesil avcı uçağı 2030 yılında göklerde! Füzeleri bile hazır Çılgın projeyi duyurdular: 6. Nesil avcı uçağı 2030 yılında göklerde!... Haberi Görüntüle

TERÖR YASASI MEMNUNİYETLE KARŞILANDI

Terörizm tehdidiyle başa çıkmak için çıkarılan yasanın İsveç'te birkaç yıl önce tanınan bir ihtiyacın sonucu olduğunu belirten Can Tezel, Türkiye'nin bu değişikliği memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Pazar günkü gösterinin her şeyden çok PKK yanlısı bir olay olarak görüldüğünü belirten Tezel, şunları kaydetti;

''Bu tür faaliyetlere katılmak suçsa, etkinliklerini düzenlemek de yasal olamaz. Eğer kullanılan bir terör örgütü bayrağı ise bu teröristin çizgisini yüceltmek değil midir?''

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading