Sitede Ara

İsveçli solcu vekilin PKK/YPG aşkı: 73+1 olmak istiyor

İsveçli solcu vekilin PKK/YPG aşkı: 73+1 olmak istiyor

İsveç Parlamentosu'nun Sol Parti'li üyesi Daniel Riazat, PKK/YPG terörüne destek konusunda Emine Kakabaveh'le yarışıyor. Stockholm'ün 73 teröristi iade taahhüdüyle çılgına dönen Riazat, "Beni de o gruba dahil edin" çağrısında bulundu.

Dünya

14.05.2024, 02:18

İsveç'in Türkiye ile imzaladığı muhtıra bu ülkedeki sol görüşlü milletvekillerini çileden çıkardı. Terör örgütü PKK/YPG'ye sempatiyle bakan solcu vekillerden Daniel Riazat, katliam şebekesine destek amacıyla kendini paralıyor. 

Kendisi başta olmak üzere İsveçli parlamenterlerin geçmişte katıldığı PKK/YPG etkinliklerinden fotoğraflar paylaşan Riazat, "Ben ve partim demokratik Kürt hareketine destek verdiğimiz için İsveç'in güvenliği için bir risk olarak görülmeli miyim? Sadece merak ediyorum" diye yazdı.

Ülkesinden 3 bin 500 kilometre uzaktaki PKK'lı teröristleri savunmak için Rusya'nın işgal tehlikesini bile görmezden gelen Riazat, ileriyi gören stratejik bakışıyla İsveç'teki tüm solcu vekillere örnek oldu. 

Riazat, İsveç'in terör örgütlerine destek vermeme taahhüdünü mantıksız bularak "Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsveç'teki partileri sadece 2 haftada değiştirmeyi başardı" yorumunda bulundu. 

Plajı gizemli siyah toplar kapladı: Hükümet kırmızı alarm verdi: Sakın dokunmayın, yaklaşmayın! Plajı gizemli siyah toplar kapladı: Hükümet kırmızı alarm verdi: Sakın... Haberi Görüntüle

'KÜRT KAHRAMANLARI SATIYORLAR, YUH!'

PKK/YPG'den 'Kürt kahramanlar' şeklinde bahseden Daniel Riazat, mevcut hükümeti "Bizi NATO'ya sokmak için Kürt kahramanları satıyorlar, yuh!" diyerek eleştirdi. Riazat tüm bunların üstüne bir de PKK/YPG paçavrasının bulunduğu tişört giyerek bunu sosyal medya hesabından paylaştı. 

İsveç'in bir numaralı PKK militanı olma yolunda hızla ilerleyen Riazat, "Erdoğan'ın emriyle güç delisi sağcılar Kürt kardeşlerimizi terörist olarak değerlendirecekse beni de o gruba dahil edebilirsiniz. Ben ve Sol Parti, YPG'yi demokrasi ve özgürlük mücadelesinde asla yalnız bırakmayacağız" ifadelerini kullandı. 

İsveç, altına imza koyduğu taahhüt kapsamında terör örgütü üyesi 73 kişiyi Türkiye'ye iade edecek. Daniel Riazat'ın terör örgütü için yaptığı aşırı yorumlar, "73+1 olmaya çok hevesli" şeklinde yorumlandı. 

İsveç'te PKK/YPG'nin bir toplantısında milletvekili Margareta Cederfeldt'i gösteren bir fotoğrafı da paylaşan Daniel Riazat, "Geçmişte birçok etkinliğe katılmıştı. Şimdi PKK/YPG konusunda ne düşünüyor merak ediyorum" diye yazdı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading