Yandex Metrica

İsveç: Türkiye NATO üyeliğine ‘evet’ derse silah ihracatına izin veririz

İsveç: Türkiye NATO üyeliğine ‘evet’ derse silah ihracatına izin veririz

Türkiye'nin NATO üyeliğine karşı çıktığı İsveç'ten silah satışı ile ilgili yeni açıklama geldi. İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğine izin vermesi halinde Ankara’ya silah satışına onay verilebileceği mesajını verdi. Bakan Linde, ülkesinin PKK’yı terör örgütü olarak tanımladığını kaydetti.

Dünya

23.01.2024, 22:09

STV kanalına konuşan İsveç Dışişleri Bakan Linde “Türkiye’ye yönelik silah ambargosunun kalkıp kalkmayacağına” ilişkin bir soru üzerine Linde, bunun için ilk önce Ankara’nın İsveç’in NATO üyeliğini kabul etmesi gerektiğini ima etti.

Canlı yayında trajik ölüm! Yemek videosu çeken kadın hayranlarının gözleri önünde can verdi! Canlı yayında trajik ölüm! Yemek videosu çeken kadın hayranlarının gözleri... Haberi Görüntüle

"NATO ÜYESİ OLURSAK BUNLAR  DA DEĞİŞECEK"

Linde, “Biz dünyanın en katı silah ihracatı kurallarına sahip ülkesiyiz. Yasada bir çok uyulması gereken kriterin dışında İsveç’in dış, savunma ve güvenlik politikasının da göz önüne alınmasıyla ilgili konular var. NATO üyesi olursak bunlar da değişecek.” ifadesini kullandı.

Ann Linde, ülkesinin Türkiye de içinde olmak üzere NATO’nun tam güvenliğinin sağlanmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

İsveç hükümetinin PKK’yı terör örgütü olarak tanımladığını kaydeden Linde, ülkesinin son 30 yıldır terörle mücadelede en katı kurallara sahip ülkelerden biri olduğunu iddia etti.

Ann Linde, ülkesinin Türkiye’nin terör örgütü olarak değerlendirdiği gruplara silah göndermediğini bildirdi.

Fransa'da kriz sona erdi: Sol ittifak başbakan adayını 16 gün sonra açıklayabildi Fransa'da kriz sona erdi: Sol ittifak başbakan adayını 16 gün... Haberi Görüntüle

"PKK'YI TERÖR ÖRGÜTÜ OLARAK GÖRÜYORUZ"

İsveç'te hükümet yetkilileri, Türkiye'nin itirazları üzerine geçtiğimiz günlerde de "PKK'yı Türkiye dışında terör örgütü olarak kabul eden ilk ülkelerden biri" olduklarını vurgulayarak, terör örgütlere müsamaha gösterilmediğini belirten açıklamalar yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading