Yandex Metrica

İsveç teminat verdi: 'Üçlü Muhtıra'daki terörle mücadele taahhütlerini yerine getireceğiz'

İsveç teminat verdi: 'Üçlü Muhtıra'daki terörle mücadele taahhütlerini yerine getireceğiz'

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, "Türk parlamentosu İsveç'in NATO'ya katılımını onayladı. Taahhütlerimizi elbette yerine getireceğiz. Zaten iletişim halindeyiz." dedi.

Dünya

30.04.2024, 04:42

Başkent Stockholm'de Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Basın Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısının ardından Anadolu Ajansı muhabirinin sorularına cevap veren İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, NATO mutabakatı çerçevesinde İsveç'in terör örgütleriyle mücadelesine ilişkin soruya Vilnius'taki NATO zirvesinde yapılan mutabakat sonucunda, İsveç'in Türkiye ile güvenlik anlaşmasına imza atması konusunda anlaştığını hatırlattı. "Türk parlamentosu İsveç'in NATO'ya katılımını onayladı." diyen Billström, "Taahhütlerimizi elbette yerine getireceğiz. Zaten iletişim halindeyiz." dedi.

Türkiye ile iletişim halinde olduğunu ve bunun için Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'la görüştüğünü söyleyen İsveç Dışişleri Bakanı, "Söz konusu organın ilk toplantısını düzenleyerek güvenlik anlaşması üzerinde ilerlemeye hazırız. Madrid'deki NATO zirvesinde İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında oluşturulan kalıcı ortak mekanizmayı da sürdüreceğiz. Bu mekanizma kalıcı olduğu için sağlam kalacaktır." diye konuştu. Billström, "Terörle mücadelede bu kadar yakın bir işbirliğinin gelecekte hem Türkiye hem de İsveç açısından iyi olacağını düşünüyorum." ifadesini kullandı.

Billström, ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışının kendilerini memnun edeceğini belirterek "Elbette NATO ittifakını güçlendiren her şey memnuniyetle karşılanır. Türk Hava Kuvvetlerinin geliştirilmesi de elbette bu yönde atılmış bir adımdır." değerlendirmesinde bulundu.

ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Harris'ten Trump'a zehir zembelek sözler: Nasıl bir tip olduğunu biliyorum! ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Harris'ten Trump'a zehir zembelek... Haberi Görüntüle

"MACARİSTAN'DAN DA BEKLİYORUZ"

Macaristan'dan da Türkiye gibi onay beklediklerini belirten İsveçli bakan,  "İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ile (Macaristan) Başbakan Orban arasında bir mektup alışverişi oldu, bu konuda sonuç ne olacak, göreceğiz." dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading