Yandex Metrica

İsrailli milletvekilinden öldürülen Filistinliler için insanlık dışı sözler: 'Hak etmişlerdir'

İsrailli milletvekilinden öldürülen Filistinliler için insanlık dışı sözler: 'Hak etmişlerdir'

İsrailli milletvekili Nissim Vaturi, Gazze Şeridi'nde öldürdükleri Filistinlileri terörist olarak tanımlayarak öldürünlerin bunu hak ettiğini söyledi.

Dünya

30.04.2024, 05:00

İsrailli milletvekili Nissim Vaturi, mecliste yaptığı öldürdükleri Filistinlileri terörist olarak tanımladı. Gazze Şeridi'ne düzenşlenen saldırıları savunan Vaturi, "Kim (İsrail’den) bir kurşun yediyse muhtemelen hak etmiştir." ifadelerini kullandı. Bu sırada meclisteki diğer milletvekilleriyle de tarrtışan Vaturi, daha önce Gazze'nin yıkılması gerektiğini söylemişti. Gazze'nin kuzeyinde masum hiç kimsenin olmadığını savunan İsrailli milletvekili, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde 1 milyon 900 bin kişiyi yerinden ettiklerini itiraf etmişti. Güney Afrika'nın UAD'ye yaptığı başvuruyla ilgili de değerlendirmede bulunan Vaturi, "Lahey'de yargılanma onuruna sahip olduğumuz için minnettarız." ifadelerini kullanmıştı. 

Nissim Vaturi, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun liderliğini yaptığı Likud Partisi milletvekili.

Suikastta PKK detayı! Trump'ın saldırganı YPG destekçisi ANTIFA üyesi çıktı Suikastta PKK detayı! Trump'ın saldırganı YPG destekçisi ANTIFA üyesi çıktı Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 300'ü çocuk, 8 bin 400'ü kadın olmak üzere 28 bin 473 Filistinli öldürüldü, 68 bin 146 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading