Yandex Metrica

İsrailli gazeteden savaş gücü itirafı: Türkiye bize fark attı

İsrailli gazeteden savaş gücü itirafı: Türkiye bize fark attı

Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü, İsrail'in son 10 yılda dünya ülkelerinden askeri anlamda geride kaldığını duyurdu. Raporda yer alan Türkiye ise bulunduğu konum itibariyle dikkat çekti.

Dünya

09.03.2024, 13:52

Türkiye'nin savunma sanayindeki attığı adımların yanı sıra askeri gücünü artırması dünya genelinde dikkatle takip ediliyor.

Son dönemde yapılan önemli yatırımlar ve stratejik hamlelerle, yükselişe geçen Türkiye'nin başarısı bu kez İsrail medyasında geniş ses getirdi.

Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü, İsrail'in son 10 yılda dünya ülkelerinden askeri anlamda geride kaldığını itiraf etti.

Geçtiğimiz yıl 18. sırada yer alan İsrail, bu sene bir basamak yükselse de İsrail medyası bu duruma tepki gösterdi ve Binyamin Netanyahu hükümetini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü önemli mesajlar: Yeni bir doğalgaz gemisi alıyoruz o üssü görmeleri yetecek Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan KKTC dönüşü önemli mesajlar: Yeni bir doğalgaz gemisi... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE FARK ATTI 

Ülkenin önde gelen gazeteleri arasında yer alan Jerusalem Post, söz konusu sıralamayla ilgili İsrail'in Ortadoğu'nun dördüncü en güçlü devleti olduğunu yazdı. Gazete, Türkiye'nin dünya çapında sekizinci, İran'ın on dördüncü ve Mısır'ın ise on beşinci sırada yer aldığını belirtti.

Jerusalem Post ayrıca İsrail'in 10 yıl önce 11. sıradayken, İran kendisine uygulanan yaptırımlara rağmen kendilerini geride bıraktıklarını ve Tel Aviv'in askeri alanda sınıfta kaldığını okuyucularına duyurdu.

Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Haberi Görüntüle

İSRAİL, TAHRAN'IN GERİSİNDE KALDI

Tel Aviv Üniversitesi Ulusal Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü'nün açıkladığı bu veriler ülkelerin asker sayısı veya halkın askere bağlılığı gibi faktörlerden ziyade teknolojiye dayandırılıyor. Bu kapsamda İsrail, Orta Doğu'daki en büyük düşmanı İran'a askeri harcama alanında 2.5 kat fark atmasına rağmen Tahran'ın gerisinde yer aldı.

Türkiye-Yunanistan sınırında gerginlik! Bir Yunan asker vuruldu Türkiye-Yunanistan sınırında gerginlik! Bir Yunan asker vuruldu Haberi Görüntüle

''ÇOĞUNDAN DAHA İYİ YERDE''

Gazete, İsrail'in son on yılda gerilemesine rağmen hâlâ diğer Orta Doğu ülkelerinin çoğundan çok daha iyi bir yerde kaldığını iddia etti. Gazete, söz konusu karşılaştırmayı Güney Sudan, Suudi Arabistan ve Lübnan gibi ülkeler arasında yaptı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading