Yandex Metrica

İsrail'in 'Vadedilmiş Topraklar Bakanı'ndan ilhak çağrısı: Batı Şeria'yı egemenliğimiz altına alalım

İsrail'in 'Vadedilmiş Topraklar Bakanı'ndan ilhak çağrısı: Batı Şeria'yı egemenliğimiz altına alalım

İsrail'in işgali altında bulunan Batı Şeria'daki yasa dışı uygulamaları dünyanın tepkilerine rağmen devam ederken Kudüs ve Vadedilmiş Topraklar Bakanı Amihai Eliyahu işgal altındaki toprakları ilhak etme çağrısında bulundu.

Dünya

21.05.2024, 12:14

İsrail'in Kudüs ve Vadedilmiş Topraklar Bakanı Amihai Eliyahu, işgal altındaki Batı Şeria topraklarının "mümkün olduğunca çabuk ve akıllı bir şekilde kendi egemenlikleri altına alınması" gerektiğini söyledi. 

Netanyahu hüükümetinde yer alan Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir liderliğindeki aşırı sağcı Yahudi Gücü partisinin üyesi olan Bakan Eliyahu, İsrail ordu radyosuna skandal açıklamalar yaptı. 

Esad işi yokuşa sürüyor: Masaya oturmaya hazırız fakat... Esad işi yokuşa sürüyor: Masaya oturmaya hazırız fakat... Haberi Görüntüle

BATI ŞERİA'YI İLHAL ETME ÇAĞRISI

İşgal altındaki Batı Şeria'yı ilhak çağrısı yapan Eliyahu konuşmasında, "Batı Şeria'da egemenliği uygulamalıyız. Mümkün olduğunca çabuk ve mümkün olduğunca akıllıca yapılmalı." ifadelerini kullandı.

Ayakta alkışlayanlar arasında o da vardı! Elon Musk Netanyahu'nun ABD Kongre konuşmasına katıldı Ayakta alkışlayanlar arasında o da vardı! Elon Musk Netanyahu'nun ABD... Haberi Görüntüle

HÜKÜMETTEN AÇIKLAMA GELMEDİ

İsrail hükümetinden, Bakan Eliyahu'nun sözleri hakkında bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in 1967'deki savaşın ardından işgal ettiği Batı Şeria'da yaklaşık 250 yasa dışı Yahudi yerleşim birimi bulunuyor. Bu yerleşim birimlerinde 400 binden fazla Yahudi yerleşimci yaşıyor.

Tüm tepkilere rağmen yasa dışı birimlerin inşası sürerken uluslararası hukuka göre, işgal altındaki topraklarda bulunan tüm Yahudi yerleşim birimleri yasa dışı olarak görülüyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading