Yandex Metrica

İsrail'in suçları yargı önünde: İstatistik değil etten ve kemikten kanlar bunlar

İsrail'in suçları yargı önünde: İstatistik değil etten ve kemikten kanlar bunlar

Lahey Uluslararası Adalet Divanı'nda, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alındığı ve Filistin’in savunma yapacağı duruşma görülüyor. Uluslararası Adalet Divanı duruşmasında sunum yapan Güney Afrika tarafından yapılan açıklamada ''Son 4 ayda 30 bin Filistinli öldürüldü. Bunlar sadece istatistik değil, Filistin halkının etten ve kemikten kanlarıdır.'' ifadelerine yer verildi.

Dünya

20.02.2024, 22:21

İsrail'in, işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alınacağı Uluslararası Adalet Divanında duruşmalar dün başladı.

Söz konusu davada Türkiye'nin de yer aldığı 52 devletin yanı sıra Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Afrika Birliği, 19-26 Şubat tarihlerinde, İsrail'in Doğu Kudüs dahil işgali altındaki Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki neticelerine ilişkin beyanlarda bulunacak.

Lahey Uluslararası Adalet Divanı'nda, İsrail'in işgal ettiği Filistin topraklarındaki uygulamalarının hukuki sonuçlarının ele alındığı ve Filistin’in savunma yapacağı duruşma görülüyor.

ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Harris'ten Trump'a zehir zembelek sözler: Nasıl bir tip olduğunu biliyorum! ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Harris'ten Trump'a zehir zembelek... Haberi Görüntüle

''İSTATİSTİK DEĞİL ETTEN KEMİKTEN KANLAR''

Duruşmalarda Güney Afrika adına ilk sözü alan Lahey Büyükelçisi Vusimuzi Madonsela, ''Son 4 ayda 30 bin Filistinli öldürüldü. Bunlar sadece istatistik değil, Filistin halkının etten ve kemikten kanlarıdır. İsrail, hukuka aykırı eylemlerine daha da ahlaksızlaşarak ve kan dökerek devam etmektedir. Bu eylemler, Divan’ın onları makul şekilde soykırımcı bulmasına yol açacak kadar ciddi niteliktedir" ifadelerini kullandı.

Joe Biden sonunda yarıştan çekildi! 'Tanrı isterse bırakırım' diyordu Joe Biden sonunda yarıştan çekildi! 'Tanrı isterse bırakırım' diyordu Haberi Görüntüle

''DÜNYA DEHŞET İÇİNDE İZLEDİ''

''Geçtiğimiz 136 gün boyunca dünya Gazze'ye yönelik amansız saldırıları her gün dehşet içinde izledi.'' diyen Vusimuzi Madonsela, ''İsrail'in Gazze'ye yönelik son askeri harekatının vahşeti, şiddeti ve Divan'ın 26 Ocak'ta verdiği tedbir kararları dahil olmak üzere uluslararası hukukun çiğnenmesi, İsrail'in Filistinlilere karşı eylemlerinde kendisini sınırlandırılamaz gördüğünün en açık göstergesidir." dedi.

Uluslararası Adalet Divanı duruşmasında Belçika da sunum yaptı. Yapılan açıklamada ''İsrail, uluslararası hukuka göre yasa dışı yerleşimlerle Filistin topraklarının demografik yapısını değiştirmek istiyor.'' denildi.

Ayakta alkışlayanlar arasında o da vardı! Elon Musk Netanyahu'nun ABD Kongre konuşmasına katıldı Ayakta alkışlayanlar arasında o da vardı! Elon Musk Netanyahu'nun ABD... Haberi Görüntüle

TÜRKİYE SUNUM YAPACAK

Yarın başlayacak ve 6 gün boyunca devam edilecek dava kapsamında Türkiye'de sunum yapacak. Dün Filistin tarafının sunumuyla başlayan duruşmalarda Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek sunumu, son gün olan 26 Şubat'ta TSİ 12.00'de gerçekleştirilecek.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading