Yandex Metrica

İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli tutuklular konuştu: Üzerimize idrarlarını yaptılar!

İsrail'in serbest bıraktığı Filistinli tutuklular konuştu: Üzerimize idrarlarını yaptılar!

İsrail hapishanesinden salıverilen Filistinli tutuklular, Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırısından sonraki günlerde yaşadıkları vahşeti anlattılar. Bunlardan biri olan 18 yaşındaki Muhammed Nazzal, Hamas’ın elindeki kadın ve çocuk rehinelerin serbest kalması karşılığında salıverilenlerden biriydi. Muhammed, 7 Ekim'den sonra gardiyanların işkence yaptığını ve toplu cezalandırmalara başvurduklarını ifade etti.

Dünya

23.01.2024, 21:47

İsrail'in esir takası anlaşmasıyla serbest bıraktığı mahkumlar 7 Ekim'den sonra İsrail tarafından yapılan işkenceyi anlattılar. 18 yaşındaki Muhammed Nazzal tutukluyken yaşadığı vahşeti anlatırken salıverilmeden önce dayak yediğini söyledi. 

Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı arayışını sürdürüyor Macron, Başbakan Attal'ın istifasını kabul etti: Sol ittifak başbakan adayı... Haberi Görüntüle

BAZI MAHKUMLARIN ÜZERİNE İDRARLARINI YAPTILAR 

Mahkumlar, sopalarla dövüldüklerini, ağızlık takılmış köpeklerin üzerlerine salındığını, giyeceklerinin, yiyeceklerinin ve battaniyelerinin ellerinden alındığını ifade etti. Bir kadın tutuklu, tecavüzle tehdit edildiğini ve gardiyanların iki kez hücrelerdeki mahkumların üzerine biber gazı sıktıklarını söyledi.BBC toplam altı tutukluyla konuştu ve hepsi hapishaneden çıkmadan önce dayak yediklerini bazı gardiyanların kelepçeli mahkumların üzerlerine idrarlarını yaptıklarını ifade etti. 

Boğaz manzaralı evlerin yarı fiyatına içinde malikâne bulunan ada satıyorlar: Hem de tam 6,5 dönüm! Boğaz manzaralı evlerin yarı fiyatına içinde malikâne bulunan ada satıyorlar:... Haberi Görüntüle

NAFTA HAPİSHANESİNDE TUTULUYORDU 

İsrail ise, tüm tutukluların yasalara uygun bir şekilde gözetimde tutulduğunu savunuyor. 18 yaşındaki Muhammed Nazzal, Hamas’ın elindeki kadın ve çocuk rehinelerin serbest kalması karşılığında salıverilenlerden biriydi.Ağustos ayından bu yana herhangi bir suçlama yöneltilmeden Nafha Hapishanesi’nde tutuluyordu ve neden tutuklandığını bilmediğini ifade etti. 

Muhammed  İsrail’in işgal altında tuttuğu Batı Şeria’nın kuzeyinde bulunan Cenin’de, Kabatiye köyünde yaşadıklarını anlattı.  Muhammed, 10 gün önce İsrailli gardiyanların hücresine bir mikrofon ve hoparlörle geldiklerini, alkışlayarak ve isimlerini bağırarak tutukluları kışkırtmaya çalıştıklarını anlattı. Muhammed, “Tepki göstermediğimizi görünce, bizi dövmeye başladılar. Yaşlı tutuklular arkada, gençler önde olacak şekilde sıraladılar bizi. Beni alıp, dövmeye başladılar. Başımı korumaya çalışıyordum, onlar da ellerimi ve bacaklarımı kırmaya çalışıyordu.” dedi. 

Miçotakis'ten küstah sözler: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz Miçotakis'ten küstah sözler: Kıbrıs'ta Türkiye'siz çözüm istiyoruz Haberi Görüntüle

"DÖVÜLÜRÜM KORKUSUYLA TIBBİ YARDIM İSTEMEDİM"

Her iki elinde kırıklar olan Muhammed, “Başta çok acı çektim. Bir süre sonra kırıldıklarını anlamıştım. Ben de ellerimi kullanmayı bıraktım. Sadece tuvalete gittiğimde kullandım.” dedi.  Muhammed, diğer tutukluların yardımıyla yemek yediğini, su içtiğini ve tuvalete gittiğini yeniden dövülürüm korkusuyla, gardiyanlardan tıbbi yardım istemediğini ifade etti. 

Katil İsrail'den TRT ekibine saldırı! Kameraman yaralandı: Türkiye'den sert tepki Katil İsrail'den TRT ekibine saldırı! Kameraman yaralandı: Türkiye'den sert tepki Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN DAVRANIŞLARI 7 EKİM'DEN SONRA DEĞİŞTİ

Muhammed, İsrailli gardiyanların davranışlarının 7 Ekim’deki Hamas saldırısından sonra değiştiğini söyledi.  Gardiyanların tutukluları tekmelediğini, sopalarla vurduklarını, bir gardiyanın da yüzüne ayağını bastığını anlatıyor. Küçük Muhammed yapılan işkencelerle ilgili  “Köpekleriyle geldiler. Köpekleri üzerimize saldılar ve bizi dövmeye başladılar. Şiltelerimizi, giysilerimizi ve yastıklarımızı aldılar. Yiyeceklerimizi yerlere attılar. İnsanlar dehşete kapılmıştı. “Bize saldıran köpekte kenarları çok keskin bir ağızlık vardı. Ağızlık ve pençeleri tüm vücudumda izler bıraktı.”

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading