Yandex Metrica

İsrail'in kan donduran planı ABD medyasını panikletti: Emin değiliz

İsrail'in kan donduran planı ABD medyasını panikletti: Emin değiliz

İsrail, Gazze'deki tünellere deniz suyu pompalamayı planlıyor ancak bu konuda bir takım endişeleri var. ABD medyası da söz konusu endişeleri teke teker sıraladı.

Dünya

23.01.2024, 21:48

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları bir haftalık insani aranın sona ermesinden sonra şiddetlenerek artarken ABD merkezli The Wall Street Journal gazetesi terör devletinin korkunç planından bahsetti.

154 kilo olan anneden akılalmaz cinayet: Üvey oğlunun üzerine oturarak öldürdü! Gerçekler ortaya bakın nasıl çıktı! 154 kilo olan anneden akılalmaz cinayet: Üvey oğlunun üzerine oturarak... Haberi Görüntüle

POMPA SİSTEMİ KURULDU

WSJ'nin haberine göre İsrail, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın savaşçılarının kullandığı tünelleri su basmak için kullanılabilecek geniş bir pompa sistemi kurdu. Kasım ayının ortalarında İsrail ordusu, Al-Shati mülteci kampının yaklaşık bir mil kuzeyinde, saatte binlerce metreküp suyu hareket ettirebilecek ve tünelleri haftalar içinde sular altında bırakabilecek en az beş pompanın kurulumunu tamamladı. Habere göre İsrail'in tüm rehineler serbest bırakılmadan önce pompaları kullanmayı düşünüp düşünmeyeceği belli değil. Hamas daha önce rehineleri "güvenli yerlerde ve tünellerde" sakladığını söylemişti.

Hedef Berlin! Alman generalden Rusya uyarısı: Her yıl 1.000'den fazla tank üretiyorlar Hedef Berlin! Alman generalden Rusya uyarısı: Her yıl 1.000'den fazla... Haberi Görüntüle

ABD'Lİ YETKİLİLER İKİYE BÖLÜNDÜ

Gazete, her bir pompanın binlerce metreküp suyu Akdeniz'den çekip tünellere taşımak için hazır olduğunu yazsa da plan tartışma yarattı. İsrail, bu planı ABD'ye ilk kez geçtiğimiz ayın başında bildirdi ancak kesin karar henüz verilmedi. ABD'de bazı yetkililer tünellerin devre dışı bırakılmasını desteklerken, diğerleri planla ilgili endişelerini dile getirdiler. ABD'li yetkili, gazeteye yaptığı açıklamada "Kimse tünellerin ayrıntılarını tam olarak bilmediğinden pompalamanın ne kadar başarılı olacağından emin değiliz. Planın başarılı olup olmayacağını bilmek imkansız çünkü deniz suyunun daha önce kimsenin girmediği tünellerden nasıl akacağını bilmiyoruz." dedi.

Film sahnesi değil gerçek! Heyelan felaketinde 146 kişi hayatını kaybetti! Film sahnesi değil gerçek! Heyelan felaketinde 146 kişi hayatını kaybetti! Haberi Görüntüle

BİNALARIN ÇÖKMESİNE YOL AÇABİLİR

ABD'li yetkililer deniz suyunun zemine zarar verip, Gazze'deki binaların çökmesine yol açabileceğinden endişe ediyor. Ayrıca tünellerden deniz suları ile beraber akacak tehlikeli maddelerin Gazze'nin yeraltı sularına ve toprağına zarar vereceği düşünülüyor. Siyasi analist Jon Alterman, gazeteye verdiği demeçte ''Söz konusu operasyon ABD Başkanı Joe Biden yönetimini zorda bırakabilir ve küresel anlamda tepki çekebilir. Deniz suyunun mevcut su ve kanalizasyon altyapısına, yeraltı suyu rezervlerine ne yapacağını söylemek zor." ifadelerini kullandı.

İsveç'ten şaşırtmayan karar! Provokatör Momika'ya sahip çıktılar İsveç'ten şaşırtmayan karar! Provokatör Momika'ya sahip çıktılar Haberi Görüntüle

İSRAİL DE REHİNELERDEN DOLAYI KARARSIZ

Pompa planınıı mercek altına alan İsrail medyası da İsrail Savunma Kuvvetleri'nin henüz kesin kararı vermediğini yazdı. Hamas'ın elindeki rehinelerin yer altı tünellerinde tutuluyor olabileceğini yazan Times of Israel gazetesi, tüm rehinelerin serbest bırakılmadan önce bu kararın verilip verilmeyeceğinin belirsiz olduğunu yazdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading