Yandex Metrica

İsrail'in istifa çağrıları sonuç vermedi: Guterres görevine devam edecek

İsrail'in istifa çağrıları sonuç vermedi: Guterres görevine devam edecek

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Genel Sekreter Antonio Guterres'in görevinin sonuna kadar işine devam edeceğini açıkladı. İsrailli yetkililer, Gazze'ye yönelik açıklamaları nedeniyle defalarca Guterres'in istifasını istemişti.

Dünya

23.01.2024, 22:27

Günlük basın toplantısında basın mensuplarının sorularına cevap veren Birleşmiş Milletler Sözcüsü Stephane Dujarric, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in "yarın ve görevinin sonuna kadar işine" devam edeceğini söyledi. İsrailli yetkililer Gazze'ye yönelik İsrail şiddetini eleştirdiği gerekçesiyle Guterres'in istifasını istemişti.

Dujarric, Genel Sekreterin Gazze'deki duruma ilişkin BM Şartı'nın 99. maddesini işlettikten sonra çok sayıda telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini aktararak görüşmeler arasında Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Mısır, ABD, Suudi Arabistan ve İngiltere dışişleri bakanlarının olduğunu kaydetti.

Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe Biden mı, Donald Trump mı? Altın kaos sever: Hangi başkan seçilirse ons altın fırlar? Joe... Haberi Görüntüle

"GENEL SEKRETER GÖREVİNE DEVAM EDİYOR"

BM Sözcüsü, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'ın Guterres'in görev dönemini "dünya barışı için tehdit" olarak nitelendirmesini de değerlendirdi. Dujarric, kullanılan ifade için verdiği cevapta "Katılmıyoruz desem şaşırır mısınız?" dedi.

İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog'la sıklıkla görüşmeler yaptığını belirten Dujarric, bu görüşmelerde her zaman anlaşma sağlanamadığının altını çizdi. İsrail'in BM Daimi Temsilcisi'nin Genel Sekreterin istifa etmesi gerektiğini yinelemesi hakkında ise "Genel Sekreter yarın ve görevinin sonuna kadar işine devam edecektir." açıklamasında bulundu.

Gazze'de İsrail tarafından bir grup gazetecinin gözaltına alınarak soyularak bekletilmelerine ve nerede olduklarının bilinmemesine de tepki gösteren Dujarric, "Gördüğümüz görüntüler çok rahatsız edici. Herkes en temel insan onuru hakkına sahiptir. İnsanların maruz bırakıldığı muamele çok çok endişe verici." diye konuştu.

Gazetecilere yönelik tehditlerin son bulması gerektiğini belirten sözcü, Gazze'de birçok gazetecinin hayatıyla bedel ödediğinin altını çizdi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading