Yandex Metrica

İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımı 66. gününde! İsrail Gazze'de sivilleri ikinci sürgüne zorluyor! İşte savaş bölgesinde anbean yaşananlar!

İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırımı 66. gününde! İsrail Gazze'de sivilleri ikinci sürgüne zorluyor! İşte savaş bölgesinde anbean yaşananlar!

İsrail'in Gazze'ye yönelik 7 Ekim'de başlattığı soykırım 66. gününe girdi. İsrail ordusu iki aydır Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının şiddeti her geçen gün artıyor. Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki yüzlerce Filistinlinin, İsrail'in tehditleri nedeniyle batı bölgelerine ya da Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Refah kentine doğru zorla yerinden edilme süreci devam ediyor. Öte yandan İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana 101'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 430 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Dünya

23.01.2024, 21:49

7 Ekim'den bu yana tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir soykırıma imza atan ve hergün yüzlerce masum Filistinliyi katleden İsrail ile Hamas arasında şiddetli çatışma ikinci ayında.Gazze'de İsrail işgal ordusunun saldırıları son 24 saatte 300'e yakın can aldı, savaşın altmış altıncı gününde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bini aştı.

İŞTE SAVAŞIN 66.GÜNÜNDE ÇATIŞMA BÖLGESİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR...

17:20

"İSRAİL'İN SAVAŞARAK ESİRLERİ KURTARMASI İMKANSIZ"

Hamas'ın 7 Ekim'de esir aldığı İsrail askerlerinden birinin arkadaşı olan Ariel Avramoviç, İsrail ordusunun savaşarak Gazze' deki eserleri kurtarmasının imkansız olduğunu söyledi.

16:41

İSRAİL, MÜLTECİ KAMPINA SALDIRDI 

Filistin resmi ajansı WAFA: İsrail, Gazze Şeridi'nin orta kesimlerindeki Deyr el-Belah kenti ile Megazi Mülteci Kampı'na düzenlediği saldırılarda en az 25 Filistinliyi öldürdü.

14:57

İSRAİL SALDIRILARDAN SONRA BASKINLARA BAŞVURACAK

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'nde yürüttüğü saldırılarını sonlandırmasının ardından, bölgede, işgal altındaki Batı Şeria'dakine benzer şekilde "baskınlar" düzenleyecek yeni bir yapı kurmayı değerlendirdiği bildirildi.

13:55

3 İSRAİL ASKERİ DAHA ÖLDÜRÜLDÜ 

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde 3 askerinin daha öldürüldüğünü, bir askerinin ise ağır yaralandığını duyurdu.

13:33

3 BİN 760 FİLİSTİNLİ GÖZALTINA ALINDI

İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da 30 Filistinliyi gözaltına aldı. İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim'den bu yana gözaltına alınanların sayısı 3 bin 760'a yükseldi.

12:35

İSRAİL 60 KİŞİNİN OTURDUĞU BİNAYI BOMBALADI 

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nin orta kesiminde yaklaşık 60 Filistinlinin yaşadığı bir binayı bombaladığı, çok sayıda ölü ve yaralı olduğu bildirildi.

11:32 

KÜRESEL GAZZE GREVİ 

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te "11 Aralık Küresel Gazze Grevi" dolayısıyla bankalar, okullar, bakanlıklar ve iş yerleri kapatıldı, ulaşım ise durdu. İşgal altındaki Filistin kentleri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını durdurmak, ablukayı kırmak ve hükümetleri harekete geçirmek için dünya çapında yapılacak küresel greve katıldı.

10:58

KATAR'DAN GAZZE'YE 116 TONLUK YARDIM 

Katar, İsrail'in abluka ve yoğun bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne ulaştırılmak üzere 116 ton insani yardım taşıyan 3 uçağı Mısır'a gönderdi.

09:35

NETANYAHU'YA İSTİFA ÇAĞRISI 

ABD'nin eski İsrail Büyükelçisi Martin Indyk, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya görevinden istifa etmesi çağrısında bulundu.

09:10

430 İSRAİL ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne saldırılarının başladığı 7 Ekim'den bu yana 101'i karadan işgal sürecinde olmak üzere 430 askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

09.00

SKANDAL GÖRÜNTÜLERLE İLGİLİ AÇIKLAMA 

İsrail işgal birliklerinin Gazze'de yüzlerce Filistinliyi iç çamaşırlarıyla gözaltına aldığı görüntülerin yankısı dinmiyor. Üst düzey bir İsrailli yetkili, bazılarının gözleri bağlı ve diz çökmeye zorlanmış halde videoya alınıp fotoğraflanan Fiilstinlilerin görüntüsünün 'rahatsız edici' olduğunu kabul etti.Ancak üst düzey İsrailli yetkili gözaltına alınanların çoğunun daha sonra neden bırakıldığına dair bir açıklama yapmadı.

08:31

NETANYAHU'NUN GİZLİ BULUŞMALARINDA SÜRPRİZ İSİM

İsrail medyası, aralarında Ulusal Güvenlik Danışmanı Tzachi Hanegbi ve Stratejik İlişkiler Bakanı Ron Dermer'in de bulunduğu gizli bir ekibin Başbakan Binyamin Netanyahu başkanlığında Gazze'nin geleceğini planladığını yazdı. Kanal 13 televizyonuna göre, İsrail ordusundan generallerin de yer aldığı küçük gizli ekipte istihbarat ajansları Mossad ve Şin-Bet de var.

07:52

İSRAİL ORDUSU 67 KİŞİNİN YAŞADIĞI BİR EVE SALDIRDI 

41 kilometrelik Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Refah'ta, işgalcilerin güneydeki operasyonu genişletmesiyle saldırılar şiddetlendi. Refah'ta Subh ailesine ait ev vuruldu, yaşamını yitirenlerin çoğu çocuk. Gazze şehrindeki El Megazi mülteci kampında gece gerçekleşen saldırıda bir ailenin yaşadığı ev yok oldu. Al Jazeera tarafından doğrulanan video görüntüsü, evin enkazından çıkmayı başaran Filistinlileri gösteriyordu. Kuzeydeki saldırıların ardından El Megazi'ye sığınanların barındığı evdeki 69 kişiden yalnızca 14'ü sağ kaldı.

05:25

Abluka altındaki Gazze Şeridi'nin güneyinde yer alan Han Yunus'taki yüzlerce Filistinlinin, İsrail'in tehditleri nedeniyle batı bölgelerine ya da Gazze Şeridi'nin en güneyinde yer alan Refah kentine doğru zorla yerinden edilme süreci devam ediyor. Daha önce  rel="tag" target="_blank">Gazze kentinden Han Yunus'a yerinden edilen Filistinli Huzeyfe Şebir, yaptığı açıklamada, güvenli bölge arayışının devam ettiğini, son olarak Cura el-Lut'tan Refah kentine gittiklerini aktardı.

03:44

BM'YE AİT OKULA SALDIRI 

 İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Cibaliya Mülteci Kampı'nda, Birleşmiş Milletlere (BM) ait bir okulu bombaladı.  Görgü tanıklarının ifadesine ve sosyal medyada yer alan görüntülere göre, İsrail ordusu, yerinden edilmiş yüzlerce kişinin olduğu, BM'ye ait bir okulu hedef aldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading