Yandex Metrica

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasında 54 .gün! İsrail'de 6 Ekim gecesi şifreli telefonlar ve kırmızı kodlu toplantılar yapıldığı ortaya çıktı! İşte çatışma bölgesinden anbean gelişmeler...

İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukasında 54 .gün! İsrail'de 6 Ekim gecesi şifreli telefonlar ve kırmızı kodlu toplantılar yapıldığı ortaya çıktı! İşte çatışma bölgesinden anbean gelişmeler...

7 Ekim'de başlayan İsrail soykırımına ara verildi. Geçişi ateşkesin altıncı gününde neler yaşanıyor? Çatışma bölgesinde gelen kararla birlikte esir takasları devam ediyor. Geçici ateşkes devam ederken İsrail aşırı sağcı bakan Ben-Gvir'in sözleri ile çalkalanıyor. Filistin karşıtı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen bakan koalisyon hükümetini dağıtma tehdidinde bulundu. Öte yandan İsrail İstihbarat Müdürlüğü Şefi Aharon Haliva Hamas'ın saldırısından saatler önce Tel Aviv'de neler yaşandığını Jerusalem Post'a anlattı. Şifreli telefonlar ve kırmızı kodlu toplantıların peş peşe yaşandığı gecenin sonunda ise Ortadoğu kan gölüne dönecekti.

Dünya

23.01.2024, 21:46

Tüm dünyanın önünde kadın, erkek, genç, yaşlı demeden soykırım yapan İsrail, dünyadan gelen tepkiler sonrası insani ateşkes yapmak zorunda kaldı. Katar’ın arabuluculuğunda sağlanan ve cuma günü uygulanmaya başlanan esir takası ve geçici ateşkesin altıncı gününde esirlerin değişimi devam edecek. İsrail ve Hamas arasındaki dört günlük geçici ateşkes iki gün daha uzatıldı. İşte çatışma bölgesinden anbean yaşananlar...

İŞTE SAVAŞIN 54. GÜNÜNDE ÇATIŞMA BÖLGESİNDE DAKİKA DAKİKA YAŞANANLAR...

00:18

İSRAİL TAKASI DOĞRULADI

İsrail ordusu, Gazze Şeridin’deki 10 İsrailli esir ile 4 Taylandlının Kızılhaç yetkililerine teslim edildiğini duyurdu

23:53

İSRAİL MEDYASINDAN HAMAS İDDİASI

İsrail medyası, Hamas'ın "insani aranın" uzatılması karşılığında Gazze'deki yaşlı tutukluların serbest bırakılmasıyla başlayıp askerlerle sona eren dört aşamalı yeni bir mutabakat önerdiğini ileri sürdü.

23:30

ÇİN'DEN GAZZE AÇIKLAMASI

Çin Dışişleri Bakanı Vang Yi, Gazze'de ateşkes için zaman sınırlaması olmaması gerektiğini belirterek buraya yönelik ablukanın kaldırılmasını talep etti.

22:30

GAZZE'DEKİ NASR HASTANESİ'NDE ÇOCUKLAR ÖLDÜ

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze kentinde zorla boşalttığı Nars Çocuk Hastanesi'nden çıkarılmasına müsaade etmediği, kaderlerine terk edilen 5 bebeğin öldüğü bilgisini doğruladı.

22:14

ESKİ İSRAİL BAŞBAKANI BARAK: "HAMAS'IN GÜNEYDE YENİLMESİ ZOR"

 Eski İsrail Başbakanı Ehud Barak, Hamas Hareketi'nin Gazze Şeridi'nin kuzeyinde gücünü koruduğunu, güneyde de yenilme ihtimalinin düşük olduğunu belirtti.

Barak'ın Başbakan Binyamin Netanyahu ve Gazze'deki gelişmelere ilişkin düşüncelerini kaleme aldığı makalesi Haaretz gazetesinde yayımlandı.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin kuzeyinde büyük kazanımlar elde ettiğini ancak yaklaşık 2 aylık savaşın ardından keskin bir yol ayrımına yaklaşıldığını kaydeden Barak, "Hamas'ın, Gazze Şeridi'nin güneyinde yenilme ihtimali düşük. Üstelik kuzeyde gücünü henüz koruyor." ifadelerini kullandı.

21:41

İSRAİL'DEN "2 ESİR" AÇIKLAMASI

 İsrail ile Hamas arasında çatışmalara "insani ara" verilmesi mutabakatı kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gaz ve yakıt taşıyan 7 tırın daha ulaştığı bildirildi.

 İsrail, Gazze Şeridi'ndeki Rusya-İsrail çifte vatandaşı 2 esirin Uluslararası Kızılhaç Örgütü yetkililerine teslim edildiğini doğruladı.

İsrail ordu sözcülüğü, yaptığı yazılı açıklamada, Uluslararası Kızılhaç Örgütünden verilen bilgiye göre 2 İsralli esirin Kızılhaç'a teslim edildiği ve İsrail'e doğru yolda olduğu ifade edildi.

21:18

GAZ VE YAKIT TIRLARI GAZZE'DE

 İsrail ile Hamas arasında çatışmalara "insani ara" verilmesi mutabakatı kapsamında abluka altındaki Gazze Şeridi'ne gaz ve yakıt taşıyan 7 tırın daha ulaştığı bildirildi.

19:45

DSÖ KALICI ATEŞKES İSTEDİ

 Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Sivillerin daha fazla acı çekmesine son vermek amacıyla insani yardımların ulaştırılmasının devamı için kalıcı ateşkes çağrımızı yineliyoruz." dedi.

18:33

2 RUS ESİR SERBEST BIRAKILDI

Hamas, Rus vatandaşı 2 esiri serbest bıraktıklarını duyurdu.

16:45

İNSANİ ARA SON GÜNÜNDE 

İsrail ile Hamas arasındaki çatışmalara 4 günlüğüne verilen ve 2 gün uzatılan "insani ara", son gününde. Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, İsrail'in, "insani ara" sonrasında Gazze genelinde saldırılarını genişletme ve yoğunlaştırma planlarından derin endişe duyduğunu bildirdi.

16:25

DSÖ: GAZZE'DE SALGIN HASTALIK RİSKİ ARTIYOR 

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, salgın hastalık riskinin arttığı Gazze için "kalıcı ateşkes" çağrısı yaptı.

15:32

GAZZELİ HASTALARI TÜRKİYE'YE GETİRECEK UÇAK MISIR'DAN HAVALANDI 

Gazze'den çıkarılan aralarında 7 aylık yaralı Hala Asraf isimli kız bebeğin de bulunduğu kanser ve ortopedi hastalarıyla refakatçilerini Ankara’ya getirecek uçak, El Ariş Havalimanı'ndan hareket etti.

14:30

TÜRKİYE'DEN GAZZE'YE YARDIM 

Türkiye'den Gazze'ye yaklaşık 1500 ton insani yardım malzemesi taşıyan ikinci gemi, Mersin Limanı'ndan Mısır El Ariş Limanı'na hareket etti.

13:50 

BM: GAZZE'DEKİ İNSANİ ARA UZATILMALI 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, "(Gazze'de) Etkisi olan herkese, ateşkesin insan hakları ve insani gerekçelerle uzatılması konusunda çağrı yapıyorum." dedi.

13:35

GAZZELİ HASTALAR TÜRKİYE'YE GETİRİLMEK İÇİN HAZIRLAR 

Sağlık Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Daire Başkanı Şükrü Yorulmaz, "Çocuk ağırlıklı bir hasta grubu. Hastalarımız ambulans içerisinde bekliyor, uçakla ilgili işlemler bittikten sonra Türkiye'ye yollayacağız. 5 aylık bir kız bebek var. Kollarında ve bacaklarında kırıkları olan bir bebek. Annesiyle onu da götüreceğiz." dedi.

13:01

GAZZE'YE 200 TIR YARDIM ULAŞTI

İsrail ile Hamas arasında, çatışmalara "insani ara" verilmesi mutabakatı kapsamında, Refah Sınır Kapısı'ndan abluka altındaki Gazze Şeridi'ne, salı günü 200 yardım tırının girdiği belirtildi.

12:15

GAZZE'YE YAPILACAK SAHRA HASTANESİ'NİN YERİ BELLİ OLDU 

Gazze’ye ulaşan ekiplerin Sahra hastanesi hizmetleri için uygun yer tespiti çalışmalarını tamamladığı öğrenildi

11:10

İNSANİ ARA BİR KAÇ GÜN DAHA UZAYABİLİR 

İsrail basını, Hamas ile Tel Aviv arasında arabulucular aracılığıyla devam eden müzakereler sonucunda İsrail ordusunun bir kısmını işgal ettiği Gazze Şeridi'nde çatışmalara verilen "insani aranın" birkaç gün daha uzatılabileceğini bildirdi.

10:45

G7'DEN İSRAİL-HAMAS SAVAŞINDA ÇATIŞMALARIN DURDURULMASI ÇAĞRISI 

G7 ülkelerinin dışişleri bakanları, İsrail-Filistin çatışmasındaki bütün esirlerin serbest bırakılması ve tüm yabancı uyrukluların bölgeden tahliye edilmesi çağrısı yaptı.

09:40 

6 EKİM CUMAYI 7 EKİM CUMARTESİ'YE BAĞLAYAN GECEDEKİ GİZEMLİ TELEFON 

Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, 6 Ekim Cuma'yı 7 Ekim Cumartesi'ye bağlayan gece saat 02.30 sıralarında, İsrail Harekat Dairesi Başkanı Tümgeneral Oded Başyuk ve Tümgeneral Yaron ile İsrail Silahlı Kuvvetleri üzerinden üzerinden kırmızı kodlu ve şifreli bir telefon görüşmesi yaptı, Haliva ise bu toplantıya alınmadı.

O dönem toplantıda tartışılan istihbarata göre senaryo şöyleydi:
Hamas'ın sınıra yakın tatbikat yaptığına dair işaretlere dayanarak yapılan değerlendirmelere göre en ciddi senaryo, Hamas militanlarının sınıra sızarak saldırı gerçekleştirmesiydi. Ancak bu olasılık "zayıf" olarak tanımlandı. Askeri yetkililer saldırı hazırlığını tatbikat zannetmişti.

09:13

BAKAN KOCA'DAN GAZZE'YE GÖNDERİLEN YARDIMLARLA İLGİLİ PAYLAŞIM

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'ye sağlık yardımlarının devam ettiğini bildirdi. Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gazze'ye yardım malzemeleri taşıyan askeri uçağın sabah saatlerinde Kayseri'den, Mısır'ın El-Ariş Havalimanı'na gönderildiğini belirtti.

09:06

DÜNYANIN KONUŞTUĞU GÖRÜNTÜ

Gazze Şeridi’ndeki insani aranın 5’inci gününde Hamas’ın 10 İsrailli ve 2 Taylandlı esiri serbest bırakmasının ardından, İsrail de 15’i kadın 15’i çocuk olmak üzere toplam 30 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.Serbest bırakılanlardan biri de Mia Limberg isimli genç bir kızdı. 52 gün sonra küçük köpeğiyle ülkesine dönen Limberg'in o görüntüleri dünya medyasında ses getirdi.

08:29

GAZZE'DE BOMBALANAN HASTANELER UZAYDAN GÖRÜNTÜLENDİ

Maxar şirketi, 26 Kasım'da uzaydan çektiği fotoğrafları dünyayla paylaştı.

08:15

İSRAİL ORDUSUNDAN BATI ŞERİA'YA BASKIN

İsrail güçlerinin, işgal altındaki Batı Şeria'daki çeşitli bölgeleri hedef alan çok yönlü bir operasyonun parçası olarak El-Asker mülteci kampına baskın düzenledi. Al Jazeera, İsrail güçlerinin bölgede bir evi kuşattığı ve içerisindeki kişileri dışarıya çıkarmak için çağrı yaptığını bildirdi.

06:20

"NETANYAHU GÖREVDEN ALINSIN YERİNE BİRLİK HÜKÜMETİ KURULSUN"

İsrail eski Başbakanı Netanyahu'nun görevden alınması ve yeni birlik hükümetinin kurulması çağrısında bulundu Eski İsrail başbakanı Ehud Barak, Haaretz'te yayınlanan yazısında Benjamin Netanyahu'nun başbakanlıktan alınması çağrısında bulundu ve onun "liderliğe uygun olmadığını" belirtti. Barak, Netanyahu'nun ülkedeki mevcut durumun karmaşıklığını "yönetemediğini" ve "kusurlarının sonuçları geri döndürülemez hale gelmeden gitmesi gerektiğini" söyledi.
Barak, "Netanyahu ve aşırı sağın olmadığı" bir ulusal birlik hükümetinin kurulması çağrısında bulundu.

05:20

iSRAİL, SERBEST BIRAKILACAK ESİRLERİN LİSTESİNİ YAYIMLADI 

İsrail, Gazze'de serbest bırakılacak esirlerin listesini aldı. İsrail haber kaynakları, isim listesinin Başbakan Binyamin Netanyahu'nun ofisine ulaştığını bildiriyor. İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli mahkumların serbest bırakılması karşılığında altıncı grup tutsağın bugün serbest bırakılması bekleniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading