Yandex Metrica

İsrail'in Ebu Diyab'ın evini yıkmasına AB'den tepki: 'Uluslararası insancıl hukukun ciddi ihlalidir'

İsrail'in Ebu Diyab'ın evini yıkmasına AB'den tepki: 'Uluslararası insancıl hukukun ciddi ihlalidir'

Avrupa Birliği Dış İlişkiler Servisi, "Topluluk lideri Ebu Diyab'ın, ailesinin nesillerdir ikamet ettiği Doğu Kudüs'teki evinin yıkılmasını kınıyoruz. Bu tür eylemler, uluslararası insancıl hukukun ciddi ihlalidir." şeklinde yazılı bir açıklama yaparak söz konusu eyleme tepki gösterdi.

Dünya

15.02.2024, 22:52

Kudüs araştırmacısı ve Silvan Topraklarını Savunma Kurulu Üyesi Fahri Ebu Diyab'ın evi dün işgalci İsrail güçleri tarafından yıkılmıştı. AB'den yapılan açıklamada söz konusu yıkım kınararak bunun uluslararası hukukun ciddi ihlali olduğu bildirildi. AB Dış İlişkiler Servisinden yapılan yazılı açıklamada, "Topluluk lideri Ebu Diyab'ın, ailesinin nesillerdir ikamet ettiği Doğu Kudüs'teki evinin yıkılmasını kınıyoruz. Bu tür eylemler, uluslararası insancıl hukukun ciddi ihlalidir." denildi. 

Açıklamada İsrail'e Filistinlilerin evlerini yıkmayı bırakma çağrısı yapıldı ve bu tür eylemlerin uluslararası barış çabalarını baltaladığı vurgulandı. 

Fahri Ebu Diyab

Milyarlarca dolar verip topçu obüs alacaklar! Silahlanmaya devam ediyorlar: Savaş çok yakın Milyarlarca dolar verip topçu obüs alacaklar! Silahlanmaya devam ediyorlar: Savaş... Haberi Görüntüle

EBU DİYAB'IN EVİNİN YIKILMASI

Kudüs araştırmacısı ve Silvan Topraklarını Savunma Kurulu Üyesi Fahri Ebu Diyab' "İsrail askerleri, evimize baskın düzenledi, bizi evimizden zorla çıkardılar, bana ve aile fertlerime saldırma girişiminde bulundu." ifadesini kullanmıştı. Yıkılan evde 35 senedir yaşadığını belirten Diyab, evde kendisi, eşi ve evli 2 çocuğu dahil olmak üzere 10 kişinin yaşadığını söylemişti. Yıllardır evleri yıkım tehdidi altındaki Filistinlilerin haklarını savunan Filistinli bir araştırmacı olarak tanınan Diyab'ın evinin yıkılması ABD tarafından da kınanmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading