Yandex Metrica

İsrail'in çevrimiçi ızgaralı harita tuzağı İngiliz basınında! ‘Korkunç bir savaş gemisi oyunu’

İsrail'in çevrimiçi ızgaralı harita tuzağı İngiliz basınında! ‘Korkunç bir savaş gemisi oyunu’

İsrail ile Hamas arasındaki geçici ateşkesi sona erdi. İsrail'in Gazze'ye yönelik ablukası 58. gününde devam ederken, işgalci rejim kana doymuyor. Sivil halka yönelik saldırıların ardı arkası kesilmezken; İngiliz merkezli The Guardian gazetesi, İsrail tarafından yayınlanan tahliye uyarıları ile ilgili korkunç gerçeği yazdı. Haberde; Filistinli sivillerin sığınması için teşvik edildiği bölgelere, İsrail saldırılarının artacağı ifade edildi. Filistinlilere verilen ızgaralı haritalardaki kan donduran gerçeğe dikkat çekildi. 

Dünya

30.01.2024, 17:46

58 gündür devam eden İsrail katliamı, her geçen gün şiddetini artırıyor. 6 sün süren 'insani ara'nın bitmesinin ardından, işgalci rejimin soykırım planı yeniden başladı. 

İngiliz merkezli The Guardian gazetesi; Filistinlilere güvenli bölge diye gösterdiği yerleri vuran İsrail'in, kanlı harita tuzağını gözler önüne serdi. Gazetede; yardım görevlilerinin İsrail'in sisteminin bölgedeki yaşamı korkutucu bir savaş gemisi oyununa dönüştürdüğünü belirttiği yazıldı.

"Yardım görevlileri, İsrail'in ızgara haritalarının Gazze'deki yaşamı 'korkutucu bir savaş gemisi oyunu' haline getirdiğini söylüyor" başlığıyla yayınlanan haberde, işgalci rejimin ateşkesi ihlal edip Gazze'ye bombalar yağdırmaya başladığı anımsatıldı. 

Suikastta PKK detayı! Trump'ın saldırganı YPG destekçisi ANTIFA üyesi çıktı Suikastta PKK detayı! Trump'ın saldırganı YPG destekçisi ANTIFA üyesi çıktı Haberi Görüntüle

SİVİLLER KÖŞEYE SIKIŞTI

Haberde, Gazze'de sıkışıp kalan, birçoğu yerinden edilmiş ve yeteri kadar yiyecek bulamayan sivil halkın yaşadığı çaresizliğe dikakt çekilirken; 'Bir yanda deniz bir yanda sıkı korunan İsrail sınırı arkalarında Mısır sınırı var' denildi.

Türk donanması Hint Okyanusu'na ilerliyor: Görevimiz korsan avı! Türk donanması Hint Okyanusu'na ilerliyor: Görevimiz korsan avı! Haberi Görüntüle

QR KODLU TUZAK

Mısır'ın yoğun bir devriye kontrolü olduğunu ve Gazzelilerin topraklarına sürgün edilmesi fikrinin 'kırmızı çizgisi' olduğu ifade edilirken; İsrail'in, dağıtılan tahliye broşürlerinde QR kodu ile erişilebilen yeni ızgara sistemini kullanmaya başladığı bildirildi. 

Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara bizi sildi! Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara... Haberi Görüntüle

SİVİLLER YANLIŞLIKLA HEDEF ALINABİLİR

Guardian haberde, İsrail'in dağıttığı bu ızgara haritaları ile Hamas'ı hedef alırken bazı durumlarda sadece birkaç bloğu kaplayan alanları terk etmelerini emrettiğini belirtirken; sivillerin yanlışlıkla hedef alınabileceği bildirdildi. 

F-35 ve F-16'lar Rusya ve Çin için havalandı: Alaska sınırında yüksek gerilim: Süper güçlerin savaşı F-35 ve F-16'lar Rusya ve Çin için havalandı: Alaska sınırında... Haberi Görüntüle

İNTERNETE ERİŞİM YOK

Sahada sivillerin telefonlarını şarj edebilecek imkanlarının kısıtlı olduğu ifade edilirken, internete bağlanabilenlerin bile telekomünikasyon sıkıntısı yaşadığı belirtildi. Bu nedenle, bölge sakinlerinin haritaya erişiminin mümkün olmayacağı yazıldı.

Ayrıca, haritanın tahliyeyi kolaylaştırmayı hedeflediği iddia edilse de Gazze'deki sivillerin elektrik olmadan buna nasıl erişeceklerinin belirsiz olduğuna vurgu yapıldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading