Yandex Metrica

İsrail'den yeni vahşet! İHA ile sivilleri böyle vurdular

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde insansız hava aracıyla izlediği 4 sivili bombaladı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İşgal ordusunun, 4 sivil genci İHA ile bombalaması, vahşice katletmesi ve parçalara ayırması, işgalin yaşadığı derin krizin boyutunu gösteriyor. Bu suçu en güçlü şekilde kınıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Dünya

07.04.2024, 09:50

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

5 aydan bu yana 32 binden fazla masum Filistinliyi katleden terör devleti, sivilleri hedef alıyor.

Yardım bekleyenleri vuran işgalci güçler, Gazze Şeridi'nde insansız hava aracıyla izlediği 4 sivili bombaladı.

Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü: Soruşturma başlatıldı Gazze'ye doğru yola çıkan ABD gemisi yarı yoldan geri döndü:... Haberi Görüntüle

4 SİVİL BOMBALANDI

Han Yunus'un Sikke bölgesinde geçen şubat ayı başlarında İsrail İHA'larından çekildiği aktarılan görüntülerde, Filistinli 4 sivilin yürüyüşlerinin izlendiği kısa bir sürenin ardından birkaç bomba ile ayrı ayrı hedef alındıkları yer alıyor.

Söz konusu görüntülerde, İsrail tanklarının yerle bir ettiği bölgede, yıkıntılar arasında evlerini veya geriye kalanları aramak için yürüyen genç erkekler görülüyor. Dört sivilin üstüne ne silah vardu ne de silah taşımadığı ve herhangi bir tehlike oluşturacak kesici bir alet.

Irak'ın Süleymaniye kentinde patlama! Gaz tesisi füzelerle vuruldu Irak'ın Süleymaniye kentinde patlama! Gaz tesisi füzelerle vuruldu Haberi Görüntüle

''VAHÇİŞE PARÇALARA AYIRDILAR''

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisinden söz konusu görüntülerin paylaşılmasını ardından yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "İşgal ordusunun, 4 sivil genci İHA ile bombalaması, vahşice katletmesi ve parçalara ayırması, işgalin yaşadığı derin krizin boyutunu gösteriyor. Bu suçu en güçlü şekilde kınıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak uydu gönderecek Alper Gezeravcı'dan sonra bir ilk daha: Türk devletleri uzaya ortak... Haberi Görüntüle

BAŞ SORUMLU ABD

Açıklamada Filistinli sivillere yönelik bu suçlarının üst üste altı ay boyunca devam etmesinden ABD yönetimi, uluslararası toplum ve İsrail'in tamamen sorumlu tutulduğu belirtildi. Açıklamanın devamında, "Filistin halkımızdaki sivillere, çocuklara ve kadınlara yönelik işlenen bu katliamda işgale çeşitli silahlar sağlayan ülkeleri de sorumlu tutuyoruz." denildi.

Açıklamada ayrıca, tüm ülkelere ve uluslararası topluma, İsrail'in Gazze'ye yönelik soykırım mahiyetinde olan bu saldırılarını kınamaları ve saldırıların durdurulması için İsrail'e baskı yapmaları çağrısında bulunuldu.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading