Yandex Metrica

İsrail'den yeni katliam hazırlığı: 'Tarih belirlendi'

İsrail'den yeni katliam hazırlığı: 'Tarih belirlendi'

İsrail Başbakanı Netanyahu, saldırılardan kaçarak yerinden edilen 1,5 milyon kişinin sığındığı Refah’a yapılacak olası kara saldırısıyla ilgili olarak "Bu olacak, bir tarih var. ifadelerini kullandı.

Dünya

17.04.2024, 14:57

İsrail'in 6 ayı aşkın süredir Gazze'ye yönelik olarak devam eden saldırılarıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Başbakan Binyamin Netanyahu, bir kez daha Gazze'nin güneyinde bulunan Refah kentine karadan saldırı başlatmanın gerekliliğini savundu. Hamas'a karşı zafer için Refah'a saldırılmasının gerekli olduğunu ifade eden Netanyahu, 1,5 milyon Filistinlinin sığındığı kente saldırı için "Bu olacak, bir tarih var." ifadesini kullandı.

İsrail ordusu dün Han Yunus'tan büyük oranda çekilmişti. Savunma Bakanı Yoav Gallant, bu çekilmenin Refah kentine yapılacak saldırı için olduğunu belirtmişti.

Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Arap Birliği olağanüstü toplandı: Konu Gazze'deki İsrail soykırımı Haberi Görüntüle

ABD-İSRAİL GÖRÜŞMESİ ERTELENDİ 

Bu arada ABD-İsrail arasındaki Refah görüşmeleri yine ertelendi. Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada ABD ile İsrail heyetleri arasında bu hafta Washington'da yapılması beklenen Refah görüşmelerinin "devam eden ateşkes müzakereleri" nedeniyle bir kez daha ertelendiği bildirildi.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Washington'a gelerek ABD'li yetkililerle Refah'ta nasıl bir yol izleneceğine ilişkin görüşmeler yapması beklenen ancak önceki hafta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu tarafından gelişi ertelenen İsrail heyetinin, bu hafta da gelemeyeceğini söyledi. Kirby, İsrail heyetini gelecek hafta beklediklerini belirterek "Yönetimimiz, rehinelerin serbest bırakılmasını ve acil ateşkes ilan edilmesini mümkün kılacak bir anlaşmaya varılabilmesi için her şeyi yapıyor, şu an daha büyük bir önceliğimiz yok." diye konuştu.

Kremlin duyurdu: Rusya'nın artık Avrupa ile eski ilişkileri olmayacak Kremlin duyurdu: Rusya'nın artık Avrupa ile eski ilişkileri olmayacak Haberi Görüntüle

REFAH'TA DURUM

Gazze'nin güneyinde ve Mısır sınırında bulunan Refah kenti İsrail'in 7 Ekim saldırılarından önce 280 bin civarında bir nüfusa sahipti. İsrail'in katliamı karşısında Gazze'de bulunan 2,3 milyon kişiden 1,9 milyonu yerinden edildi. Yerinden edilen Filistinlilerin çok önemli bir kısmı İsrail'in "güvenli yer" dediğiRefah'a sığındı. Katliamdan kaçanların kuzeyden güneye akınıyla Refah'ın nüfusu 4 kattan fazla artarak 1,5 milyona çıktı. Nüfusun bir anda 4 katına çıkması Refah'taki yaşam kalitesini düşürdü. Konut yetersizliği nedeniyle Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda kalmak zorunda kalıyor. Öte yandan Refah kenti sık sık İsrail savaş uçaklarının saldırılarıyla hedef alınıyor. İsrail'in Refah'a yönelik kara saldırısı başlatması halinde Gazze'de sığınılacak başka bir yer kalmayacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading