Yandex Metrica

İsrail'den yeni Eurovision kararı! Gazze saldırılarına yönelik o sözler değiştirilecek!

İsrail'den yeni Eurovision kararı! Gazze saldırılarına yönelik o sözler değiştirilecek!

İsrail'in Eurovision'a katılacağı şarkının içerisinde 7 Ekim 2023 yılından bu yana devam eden Gazze saldırılarına gönderme yapan sözler müzik camiasının tepkisini çekmiş, İsrail'in Eurovision'a katılmaması için birçok ülke çağrıda bulunmuştu. Ancak İsrail şarkıların sözlerini değiştirerek yarışmaya katılacaklarını duyurdu.

Dünya

12.03.2024, 09:51

Eurovision yetkilileri geçen hafta, İsrail'in Hamas'a yönelik saldırılarına gönderme yaptığı siyasi içerikli şarkıyı reddetmesi halinde yarışmaya İsrail'in katılamayacağını açıklamıştı.  İsrail Başkanı Isaac Herzog'un, yarışmayı dört kez kazandıklarını ve şarkıda yapılması gereken ayarların yeniden yapılması çağrısında bulundu. 

Türkiye düşmanı Cem Özdemir: 'Döner bir Alman yemeğidir' Türkiye düşmanı Cem Özdemir: 'Döner bir Alman yemeğidir' Haberi Görüntüle

ŞARKI SÖZLERİ DEĞİŞTİRİLECEK

İsrail'in Eurovision'da  ''October Rain'' ve ''Dance Forever'' şarkılarını söyleyebilme ihtimali olduğu ve bu iki şarkıda sanatsal özgünlüğü arttırarak siyasi içeriklerden uzaklaştırılması için yeni bir düzenleme yapacaklarını duyurdu. İsrail Kamu Yayıncısı Kan, belirlenen ve içerikleri yeniden düzeltilen 2 şarkının da Eurovision Denetleme Komitesine gönderileceğini duyurdu.

Bu yıl ise Eurovision şarkı yarışmasına Rus- İsrail asıllı 20 yaşındaki şarkıcı Eden Golan'ın katılacağı ve 10 Mart'ta açıklanacağını duyurdu.

Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez kürsüde: Ölümden nasıl döndüğünü anlattı Trump, suikast girişimi sonrası ilk kez kürsüde: Ölümden nasıl döndüğünü... Haberi Görüntüle

HERZOG'DAN 'BASKI VE BOYKOT ALTINDAYIZ' MESAJI 

İsrail ise geçen ay şarkrının sözlerini değiştirmeyeceklerini ve ısrar ederlerse yarışmadan çekileceklerini duyurmuştu. Sonrasında ise İsrail Başkanı Herzog ise; ''tam olarak İsrail'den nefret edenlerin İsrail Devleti'ni baskı altına almaya ve boykot etmeye çalıştığı bir zamanda ülkenin her dünya forumunda sesini yüksek ve net bir şekilde yükseltmesi gerektiğini" ifade etti. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading