Yandex Metrica

İsrail'den geri adım: El koydukları AP'nin canlı yayın ekipmanları iade edilecek

İsrail'den geri adım: El koydukları AP'nin canlı yayın ekipmanları iade edilecek

İsrail, 7 Ekim'den bu yana basını da büyük baskı altına almış durumda. Birçok gazeteciyi gözaltına alan işgalciler yaklaşık 8 ayda 147 gazeteciyi ise öldürdü. İsrail'in katliamı örtme ve dünya kamuoyundan gizleme gayreti her daim devam ediyor. İşgalciler, Gazze Şeridi'nden yayın yapan Associated Press'in (AP) canlı yayın ekipmanlarına el koymuştu. İsrail İletişim Bakanı Karhi, bu ekipmanların iade edileceğini bildirdi.

Dünya

22.05.2024, 00:33

İsrail'in Gazze'deki katliamı ve bu katliamı dünya kamuoyundan gizleme çabaları sürüyor. 8 ay gibi bir sürede on binlerce sivili ABD'den aldığı silahlarla öldüren ve bunun iki katını yaralayan işgalciler, bölgede neredeyse sağlam bina bırakmadı. Sivillerin olduğu her yeri hedef alan İsrail ordusu okul, hastane, ibadethane, konut demeden bombaladı. Yaptığı katliamın dünyaya duyurulmasını istemeyen İsrail, birçok kez basın mensuplarına da saldırılar düzenledi. Bazılarını gözaltına alan işgalciler, milliyetlerine bakmaksızın 147 basın emekçisini ise katletti. 

Seks tuzağı eğitimi alan Rus ajan meslek sırlarını açıkladı: Erkekler ne sever? Seks tuzağı eğitimi alan Rus ajan meslek sırlarını açıkladı: Erkekler... Haberi Görüntüle

AP EKİPMANLARINA EL KONULDU

İsrail'in basına yönelik baskısına son örnek ABD merkezli haber ajansı AP'nin ekipmanlarına el konulması oldu. ABD yönetimi İsrail yönetimine çağrıda bulunarak Associated Press'in (AP) canlı yayın ekipmanlarının iade edilmesini istemişti. 

Konuyla ilgili açıklama yapan İsrail İletişim Bakanı Shlomo Karhi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada AP'ye ait ekipmanların iade edilmesi talimatı verdiğini belirtti. İsrail basını, bu iadenin ABD'den gelen baskılar nedeniyle gerçekleşeceğini yazdı. Baskının sonuç verdiği belirtilen haberlerde Başbakan Binyamin Netanyahu'nun İletişim Bakanı Karhi'ye AP'nin ekipmanlarının iade edilmesi emrini verdiği aktarıldı.

İsrail İletişim Bakanlığı yetkilileri, bugün Gazze Şeridi yakınlarındaki Sderot kentinde canlı yayın hizmeti yapan AP ekibinin bulunduğu noktayı basarak ekipmanlarına el koymuş, gerekçe olarak da Katar merkezli Al Jazeera televizyonuna canlı yayın hizmeti sağlaması gösterilmişti.

Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Mavi Hat'ta gerilim tırmanıyor! Hizbullah füzeleri peş peşe fırlattı Haberi Görüntüle

İSRAİL GAZETECİLERİ KATLEDİYOR

İsrail, Gazze'deki katliamında on binlerce sivilin yanında 147 de gazeteci öldürdü.

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading