Yandex Metrica

İsrail'den esir şartı: Filistinli sivillerin evlerine dönmelerine izin verilmiyor

İsrail'den esir şartı: Filistinli sivillerin evlerine dönmelerine izin verilmiyor

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Filistinli sivillerin, Gazze'nin kuzeyine dönmelerinin İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına bağlı olduğunu belirtti.

Dünya

11.03.2024, 18:54

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrailli esirlerin aileleriyle görüştü. The Times of Israel gazetesinde yer alan habere göre Bakan Gallant, saldırılar nedeniyle yerinden edilen Filistinli sivillerin, Gazze'nin kuzeyine dönmelerinin İsrailli esirlerin serbest bırakılmasına bağlı olduğunu belirtti.

Müzakerelerin devam ettiğini ve politikalarının Hamas'ı yıldırmak üzerine kurulu olduğunu ifade eden Gallant, "Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yaşayanların tümüyle geri dönüşleri ancak tüm rehinelerin dönüşünden sonra gerçekleşecek." dedi.

F-16'dan Eurofighter'a tüm kritik bilgiler ele geçirildi: Dâhiyane plan tıkır tıkır işliyor F-16'dan Eurofighter'a tüm kritik bilgiler ele geçirildi: Dâhiyane plan tıkır... Haberi Görüntüle

"SAVAŞA DEVAM EDECEĞİZ"

Esirlerin evlerine dönmesi için gece gündüz çalıştıklarını söyleyen Yoav Gallant, tüm İsrailli esirler dönene kadar Gazze'ye yönelik saldırıları devam ettirme kararlılığında olduklarını vurgulayarak saldırılara geçici süreliğine ara verilmesini sağlayacak bir çerçeveye ulaşılsa dahi Hamas'ı ortadan kaldırmak için "savaşa" devam edeceklerini kaydetti.

İsrail'den bir katliam daha: Gazze'deki BM okuluna düzenlenen saldırıda 23 Filistinli hayatını kaybetti İsrail'den bir katliam daha: Gazze'deki BM okuluna düzenlenen saldırıda 23... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı. İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 692 Filistinli öldürüldü, 69 bin 879 kişi yaralandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading