Yandex Metrica

İsrail'de yeni kavga: Esirleri önemsemeyen aşırı sağcı bakana kabine içinden ve muhalefetten tepki

İsrail'de yeni kavga: Esirleri önemsemeyen aşırı sağcı bakana kabine içinden ve muhalefetten tepki

İsrail'de aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich,esirlerin, İsrail’in endişe etmesi gereken en önemli şey olmadığını söyledi. Bu açıklamaya hem kabineden hem de muhalefetten tepki gecikmedi.

Dünya

02.03.2024, 14:23

İsrail devlet televizyonu KAN’a Gazze’deki İsrailli esirlerle ilgili açıklamalarda bulunan aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, esirlerin, İsrail’in endişe etmesi gereken en önemli şey olmadığını” kaydeden Smotrich, İsrail için en önemli şeyin Hamas’ı yok etmek olduğunu vurguladı. "Neden bunu bir yarışma haline getirelim? Şu an önemli olan nedir? Hamas’ı yok etmemiz gerekiyor." ifadelerini kullanan Smotrich, esirlerin serbest bırakılması çabasının önemli olduğunu aktararak "Ancak ‘bedeli ne olursa olsun’ sözünün sorunlu olduğunu anlamanız lazım." ifadelerine yer verdi.

ABD ve Irak savunma bakanı arasında kritik görüşme: Austin'den aynı terane ABD ve Irak savunma bakanı arasında kritik görüşme: Austin'den aynı... Haberi Görüntüle

"AHLAKİ ZORUNLULUK"

Bu açıklamalara tepki gecikmedi. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz, esirlerin geri dönüşünü "en acil şey" diye niteleyerek, bunun sadece "amaçları olmadığı ve aynı zamanda da ahlaki zorunluluk olduğu" açıklamasında bulundu.

Ölmek için düğmeye bas! Taşınabilir intihar kapsülleri yakında hizmete girecek Ölmek için düğmeye bas! Taşınabilir intihar kapsülleri yakında hizmete girecek Haberi Görüntüle

"AHLAKİ REZALET"

Bir diğer tepki de ana muhalefet lideri Yair Lapid'den geldi. Lapid, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Smotrich’in kaçırılanların ailelerine yönelik saldırısı ahlaki bir rezalet." ifadesini kullandı. Lapid, "Kalpsiz insanlar İsrail devletini uçuruma sürüklemeye devam edemezler." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading