Yandex Metrica

İsrail'de Netanyahu karşıtı gösteri: Protestocular polisle çatıştı

İsrail'de Netanyahu karşıtı gösteri: Protestocular polisle çatıştı

İsrail'de bir kez daha Netanyahu protesto edildi. Sokaklara dökülen ve Netanyahu hükümetinin istifasını isteyen göstericiler polisle çatıştı.

Dünya

24.03.2024, 01:37

İsrail'de Başbakan Binyamin Netanyahu ve başında olduğu hükümetten duyulan memnuniyetsizlik her geçen gün biraz daha artıyor. 7 Ekim sonrası esir alınan İsraillilerin henüz evlerine döndürülememiş olması ve esirlerin çoğu kez İsrail ordusu tarafından vurulması öfkeyi bir kat daha artırıyor. Bunun için sık sık ve özellikle de cumartesi akşamları sokağa çıkan göstericiler tepkilerini açıtıkları pankartlarla ve attıkaları sloganlarla gösteriyor. Zaman zaman da polisle çatışan protestocular gözaltına alınma pahasına gösterilerden vazgeçmiyor.

24 saate 1000 asker öldürüldü! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı 24 saate 1000 asker öldürüldü! Kan kokusu barut kokusunu bastırdı Haberi Görüntüle

"SEN SUÇLUSUN"

Bu gösterilerden biri de bu akşam düzenlendi. Başkent Tel Aviv'de bulunan Savunma Bakanlığı önünde toplanan binlece gösterici Başbakan Binyamin Netanyahu ve kabinesinde bulunan siyasetçileri eleştiren pankart, döviz ve afişler taşıdı. Protestoculara karşı önlem alan polis ise göstericilerin yolunu her zaman olduğu gibi demir bariyerlerle kapattı. Göstericilerin Netanyahu'ya hitaben  "Sen baştasın, sen suçlusun", "Seçimler hemen" şeklinde attığı sloganlar kalabalığı coşturdu.

Rusya'dan Batılı ülkelere tepki! 'BM sistemi sınavdan geçiyor' Rusya'dan Batılı ülkelere tepki! 'BM sistemi sınavdan geçiyor' Haberi Görüntüle

POLİSLE ÇATIŞTILAR

Demir bariyerlerle kapatılan Kaplan Caddesi'ndeki meydana yürümek isteyen göstericiler, polis engeliyle karşılaştı. Bu sırada polisle çatışan göstericilerden bazıları engeli aşmayı başardı ve kentteki bazı yolları kapattı. Polis, 3 göstericiyi gözaltına aldı.

'Kara Kartal' nükleer kıyameti Avrupa'ya getirecek! CIA ajanı uyardı: Tüm dünya tehlike altında! 'Kara Kartal' nükleer kıyameti Avrupa'ya getirecek! CIA ajanı uyardı: Tüm... Haberi Görüntüle

DİĞER ŞEHİRLERDE GÖSTERİLER

Gösteriler diğer kentlerde de devam etti. Birüssebi (Berşeva), Hayfa gibi diğer kentlerde düzenlenen gösterilerde esir yakınları ve onları destekleyenler katıldı. Ayrıca İsrail'in kuzeyindeki Kayseriye'de bulunan Netanyahu'nun şahsi konutunun önünde de binlerce İsraillinin katıldığı protesto gösterisi yapıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading