Yandex Metrica

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset sahnesindeki durumumuzu daha da kötüleştirdi'

İsrail'de Gideon Saar hükümetten istifa etti: 'Savaşın gidişatı uluslararası siyaset sahnesindeki durumumuzu daha da kötüleştirdi'

İsrail'de 7 Ekim sonrası "Acil Durum Hükümetine" katılan Yeni Umut Partisi Başkanı Gideon Saar, istifa etti. Saar, Netanyahu'dan savaş kabinesine girmek için talepte bulunmuştu.

Dünya

09.04.2024, 22:48

"Acil Durum Hükümetine" katılan Yeni Umut Partisi Başkanı Gideon Saar, başkent Tel Aviv'de basın toplantısı düzenledi. Acil Durum Hükümetine katılma sebebinin "İsrail'in savaşlarında harekete geçebilmek" olduğunu söyleyen Saar, İsrail Savaş Kabinesi Üyesi Benny Gantz'a işaret ederek onunla anlaşarak kendisi savaş konseyine katılmamasına rağmen hükümete girmeyi kabul ettiğini belirtti. 

Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden düştü? Rus ordusu derinden sarsıldı: Tupolev Tu-22M3 süpersonik bombardıman uçağı neden... Haberi Görüntüle

"SAVAŞIN UZAMASI İSRAİL'İN DURUMUNU KÖTÜLEŞTİRDİ"

Saar, Netanyahu hükümetine katıularak hata yaptığını itiraf ederek "Zamanla belki de hata yaptığımı fark ettim. Son aylarda ben ve İsrail vatandaşları, savaşın gidişatının bizi hedeflere ulaşmaya yaklaştırmadığını gördük." ifadelerini kullandı.

Hamas'a yönelik daha etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiğini savunan Saar, "Askeri baskıyı azaltarak, esir alınanların serbest bırakılmasına yönelik yeni bir anlaşmaya varılması yönündeki önemli bir baskı kaynağını kaybettik." değerlendirmesinde bulundu. Savaşın uzamasının İsrail'in uluslararası siyaset sahnesindeki durumunu daha da kötüleştirdiğini ifade eden Saar, Gazze'ye yönelik saldırıların yönetiminin kabineden, savaş konseyine devredildiğini aktararak savaş konseyinde farklı bakış açısı ortaya koyacak eleştiri yapacak kişilerin bulunmadığını, bu sebeple "uzmanlığını kullanabilmek için savaş konseyine katılmak istediğini" belirtti. 

ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz ABD'den İsrail'in Refah'a saldırı planına ilişkin açıklama: Endişeliyiz Haberi Görüntüle

"SİYASETİN YÖNÜNÜ ETKİLEYEMİYORUM"

Hükümetten ayrılma kararına ilişkin olarak değerlendirme de bulunan Saar, "Bence, siyasetin yönünü etkilemek için imkanım olmadığı müddetçe sorumluluk alamam. Kısaca, artık bunda bir anlam göremiyorum. Bu yüzden istifa niyetimi açıkladım ve Başbakan'a iletmek üzere istifa mektubumu imzaladım." ifadesini kullandı.

Saar, 10 gün önce Başbakan Netanyahu'ya kendisini savaş kabinesine dahil etmemesi durumunda istifa edeceğini açıklamıştı. Saar daha önce Adalet Bakanlığı yapmıştı.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading