Yandex Metrica

İsrail'de büyük hata: Üçte ikisi Hristiyan çıktı

İsrail'de büyük hata: Üçte ikisi Hristiyan çıktı

Tzur İsrail Operasyonu kapsamında 2020-2022 yılları arasında Etiyopya'dan İsrail'e gelen 5 binden fazla göçmenin 3 bin 301'inin Hristiyan olduğu ortaya çıktı. İsrail yasalarına göre ülkeye sadece Yahudiler göç edebiliyor.

Dünya

23.01.2024, 21:18

İsrail'de yayın yapan The Jerusalem Post gazetesi, İsrail Nüfus ve Göç İdaresi ile İsrail Göç Politikaları Merkezinden (IIPC) aktardığı verilerle ilginç bir habere imsa attı. Buna göre 2020-2022 yılları arasındaki Tzur İsrail Operasyonu kapsamında Etiyopya'dan İsrail'e gelen 5 binden fazla göçmenin 3 bin 301'inin Hristiyan olduğu ortaya çıktı.

Yahudilerin torunları olarak tanımlanan kişi sayısı 1773'te kalırken bu sayı İsrailli yetkililerce doğruluğu ispatlanmış bir veri değil.

Ortaya çıkan bu durum, uygulanmakta olan sözde “Geri Dönüş Yasası”na göre, bu kişilerin hiçbirinin "İsrail’e göç" anlamına gelen “Aliya” hakkının bulunmadığın ı gösteriyor. Söz yasaya göre ülkeye göç etme hakkı yalnızca Yahudilerin kullanabileceği bir hak.

Maya'lar piramitleri neden inşa etti? Meksika'daki gizemli yapıların sırrı çözüldü! Maya'lar piramitleri neden inşa etti? Meksika'daki gizemli yapıların sırrı çözüldü! Haberi Görüntüle

SADECE YÜZDE 10'U YAHUDİ

Muhafazakar olarak tanımlanan İsrailli düşünce kuruluşu IIPC’ye göre, bu bulgular, IIPC'nin önceki raporlarıyla tutarlılık gösteriyor.

IIPC’nin Nüfus ve Göç İdaresinden aldığı verilerin analizi, 2000'den beri İsrail'e gelen Etiyopyalı göçmenlerin yalnızca yaklaşık yüzde 10'unun Yahudi olarak tanımlandığını gösterdi.

Prens'te olsan aylık alacaksın! Galler Dükü Prens William'ın aldığı maaş dudak uçuklattı! Prens'te olsan aylık alacaksın! Galler Dükü Prens William'ın aldığı maaş... Haberi Görüntüle

KRİZ İÇİN ÖZEL TEMSİLCİ ATANDI

Yapılan bu fahiş hata üzerine İsrail hükümeti, Etiyopya'daki “Aliya” krizini araştırmak için bu ülkeye General Harel Knafo'yu özel temsilci olarak atadı.

Binlerce Etiyopya vatandaşı, Aliya yapmaya hakları olduğunu iddia ediyor ama İsrail hükümeti Etiyopya'dan göçlerin sona erdiğini söylüyor.

Yavru vatan Kıbrıs'tan Türkiye'ye çağrı! Gelin burada deniz üssü kuralım: Vakti geldi! Yavru vatan Kıbrıs'tan Türkiye'ye çağrı! Gelin burada deniz üssü kuralım:... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN ETİYOPYA'DAKİ TAHLİYE OPERASYONLARI

İsrail geçen hafta, Etiyopya’da ordu ile yerel milisler arasında çatışmaların yaşandığı bölgelerden 200 Yahudi'yi tahliye etmişti.

İsrail'deki Etiyopya asıllı Yahudilerin sayısı 140 bini geçiyor. Uzun yıllar dışa kapalı şekilde yaşayan Etiyopyalı Yahudiler, İsrail dini otoriteleri tarafından geç bir dönemde tanındı.

Tel Aviv yönetimi, bölgede baş gösteren kuraklık nedeniyle kırılma noktasına gelmiş Etiyopya'daki Yahudileri İsrail’e taşımak için Kasım 1984'te “Hz. Musa Operasyonu” adıyla büyük bir tahliye gerçekleştirdi.

İki hafta süren operasyonda yaklaşık 8 bin Yahudi uçaklarla İsrail’e getirildi. 800 kadarı da ABD tarafından 1985'te “Hz. Yuşa Operasyonu” adı altında İsrail’e nakledildi. “Hz. Süleyman Operasyonu” adıyla 1991'de gerçekleştirilen üçüncü toplu tahliyede ise 34 uçakla 14 bin 500 Etiyopyalı İsrail'e getirildi.

ABD ile Rusya arasında kritik görüşme! Moskova yönetiminden 'soğuk savaş' tehdidi ABD ile Rusya arasında kritik görüşme! Moskova yönetiminden 'soğuk savaş'... Haberi Görüntüle

ALİYA POLİTİKASI

İsrail'in sözde "Geri Dönüş Yasası" uyarınca bu ülkeye göç etmek için başvuran Yahudiler, "diaspora Yahudilerinin İsrail'e göçü" anlamına gelen "Aliya" yaparak İsrail vatandaşlığı elde edebiliyor.

İsrailli yetkililer, Ukrayna-Rusya savaşının başlamasından bu yana Ukraynalı Yahudilere de sık sık İsrail'e göçü telkin ediyor.

Aliya ve Entegrasyon Bakanlığı ile Yahudi Ajansı, savaş nedeniyle Ukraynalı Yahudilerin ülkeyi daha hızlı terk etmeleri için Aliya uygulamalarına hız vermişti.

Geçen yıl çoğunluğu Rusya ve Ukrayna’dan olmak üzere toplam 95 ülkeden 70 binden fazla Yahudi İsrail'e göç etmişti. Bu rakam son 23 yılda İsrail’e yapılan en yüksek Yahudi göçü olarak kaydedilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading