Yandex Metrica

İsrail'de 7 Ekim başarısızlığı sonrası ilk istifa: Yeni istifalar bekleniyor

İsrail'de 7 Ekim başarısızlığı sonrası ilk istifa: Yeni istifalar bekleniyor

İsrail'de 7 Ekim saldırıları sonrası ilk istifa geldi. Binbaşı rütbesindeki istihbarat yetkilisi, Hamas'ın düzenlediği operasyondaki istihbarat zafiyeti nedeniyle istifa etti.

Dünya

09.02.2024, 05:37

İsrail devlet televizyonu KAN, binbaşı rütbesindeki bir askeri istihbarat yetkilisinin 7 Ekim'deki Hamas saldırısındaki başarısızlık nedeniyle istifa ettiğini duyurdu. Bu istifa aynı zamanda 7 Ekim sonrası yaşanan ilk istifa olması dolayısıyla önem taşıyor. İstihbarat zafiyeti nedeniyle gelen bu istifanın daha yüksek rütbedeki istifalara zemin hazırlayabileceği konuşuluyor.

Başbakan Binyamin Netanyahu, 7 Ekim başarısızlığıyla ilgili olarak orduyu ve iç istihbarat teşkilatı Şin-Bet'i güvenlik ve istihbarat zafiyeti dolayısıyla suçlamıştı. Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ve üst düzey askeri yetkililerin, saldırılara ilişkin alınan "erken uyarıdan" habersiz olduğu iddia edilmişti. Bu konu uzun süre İsrail basınında yer almış ve Genelkurmay Başkanı Halevi ve Güney Komutanlığı yetkililerinin söz konusu istihbarattan günler sonra haberdar olduğu ve hayretler içine düştükleri tartışılmıştı.

Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara bizi sildi! Türkiye'nin ambargosu çıldırttı: Hindistan medyası çarşaf çarşaf analiz yayınladı: Ankara... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bini çocuk, 8 bin 190'ı kadın olmak üzere 27 bin 708 Filistinli öldürüldü, 67 bin 147 kişi yaralandı.

Enkaz altında hala binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading