Yandex Metrica

İsrail yine Şam'ı vurdu: ABD, Rusya ve Çin'den hiç kimse ağzını açıp tek kelime söylemedi

İsrail yine Şam'ı vurdu: ABD, Rusya ve Çin'den hiç kimse ağzını açıp tek kelime söylemedi

İsrail, Suriye başkenti Şam'ı bir kez daha bombaladı. Sınır güvenliği için operasyon yürüten Türkiye'ye 'işgalci' diyen süper güçler İsrail'e karşı yine sessiz kaldı. Suriye'nin egemenliğini savunan muhalefetten de Tel Aviv'e yönelik herhangi bir eleştiri gelmedi.

Dünya

23.01.2024, 18:12

Türkiye'nin Suriye'deki PKK/YPG terör örgütüne yönelik operasyonlarına karşı aynı safta buluşmakta beis görmeyen süper güçler, İsrail'in Suriye başkenti Şam'ı vurmasına bir kez daha sessiz kaldı. 

Suriye-Türkiye hudut hattında neredeyse dip dibe üsler kuran ABD ve Rusya, Suriye'nin başkentinde İsrail'in yürüttüğü hava operasyonlarına ses etmiyor. Rejim saflarında bulunan İran destekli Hizbullah grubuna yönelik gerçekleştirildiği iddia edilen bombardımana Çin de sessiz kaldı. Malum Pekin yönetimi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'deki varlığını geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler nezdinde eleştirmişti. 

İsrail'in Moskova ile eşgüdüm halinde sürdürdüğü operasyonlar rejim destekçisi İran'ın canını sıksa da ne Esed ne de Tahran'dan Tel Aviv'e yönelik yüksek sesli bir eleştiri gelmiyor. Her fırsatta Türkiye'yi işgalci olarak suçlayan ABD, Rusya ve İran'ın Suriye başkentine yönelik İsrail bombardımanına sessizliği artık alışıldık bir manzara haline geldi. 

Suriye'nin bütünlüğüne, Esed rejiminin ülkedeki egemenliğine vurgu yapan CHP yönetimi de Şam'a yönelik saldırılar karşısında derin bir sessizliğe gömülmüş durumda. Meclis'te tezkereye 'hayır' oyu vererek Türk askerinin terör örgütlerine karşı operasyon yapmasını istemediğini ortaya koyan CHP'nin, Esed'i başkentinde bombalayan güçlere ne diyeceği merak konusu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading