Yandex Metrica

İsrail, yeni katliam kararının eşiğinde: Netanyahu, kabineyi topluyor

İsrail, yeni katliam kararının eşiğinde: Netanyahu, kabineyi topluyor

İsrail Başbakanı Netanyahu, Gazze'nin güneyindeki Refah'a saldırıyı onaylamak için hafta başında kabineyi toplayacağını duyurdu.

Dünya

26.02.2024, 09:48

İsrail, yeni bir katliama hazırlanıyor. Gazze'nin kuzeyini aylardır bombalayan ve kara harekatıyla sivil ölümlerini katlayan işgal ordusu, havadan bombardımana tabi tuttuğu Refah kentine de karadan saldırma hedefinde. 

Refah kenti, kuzeyden kaçan sivillerin son sığınağı durumunda. Yaklaşık 1,5 milyon sivilin sığındığı Refah'ta türlü yetersizlikler nedeniyle insani dram zirve yapmış durumda. 

AB'den 4 ülke için yaptırım kararı! Aralarında Rusya ve Kuzey Kore de var AB'den 4 ülke için yaptırım kararı! Aralarında Rusya ve Kuzey... Haberi Görüntüle

SALDIRI SİNYALİ

Refah'a saldırı sinyali veren Netanyahu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Hamas ile esir takası ve "Refah’taki Hamas taburlarının yok edilmesi" için yeni bir taslak üzerinde çalıştıklarını belirterek bu nedenle Paris’e bir heyet gönderdiğini kaydetti. İsrail başbakanı, Refah kentine saldırı planlarına ilişkin ise "Hafta başında Refah'taki sivil halkın tahliyesi de dahil olmak üzere operasyonel planları onaylamak için kabineyi toplayacağım." ifadelerine yer verdi.

Trump'a suikast girişiminde yeni gelişme! Paylaşımları ortaya çıktı Trump'a suikast girişiminde yeni gelişme! Paylaşımları ortaya çıktı Haberi Görüntüle

REFAH'TA DURUM

Gazze'nin güneyinde Mısır sınırında yer alan Refah kenti, İsrail saldırılarından önce yaklaşık 280 bin Filistinliye ev sahipliği yapıyordu. İsrail'in 7 Ekim'deki saldırıları nedeniyle yaklaşık 2,3 milyon nüfusa sahip Gazze Şeridi'nde 1,9 milyon kişi yerinden oldu.

Yerinden edilen Filistinlilerin büyük bölümü, İsrail'in daha önce "güvenli olduğunu" iddia ettiği Refah'a sığındı. Kuzey bölgelerden gelenlerle Refah'ın nüfusu 4 katından fazla artarak 1,4 milyona ulaştı.

Yeterli konut olmaması nedeniyle Refah'a sığınan Filistinlilerin büyük bir bölümü derme çatma çadırlardan oluşan kamplarda yaşam mücadelesi veriyor.

İsrail güçleri, Refah kentini sık sık hava saldırılarıyla hedef alıyor. İsrail'in Refah kentine kara saldırısı başlatması halinde sivillerin Gazze Şeridi'nde sığınacak bir yerinin kalmayacağından endişe ediliyor.

Netanyahu, 9 Şubat'ta İsrail ordusu ve güvenlik teşkilatına "Refah'a saldırı planı hazırlanması" talimatını vermişti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading