Yandex Metrica

İsrail yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Dünyanın gözü önünde sivil katliam yapan İsrail ordusu, bir kez daha Gazze'de yardım bekleyen Filistinlilere ateş açtı. Açılan ateş sonucu 20 kişi öldü, en az 155 kişi yaralandı. Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, "İsrail, yardım beklenen yerlerin koordinatlarını biliyor ve kasten hedef alıyor." ifadelerini kullandı.

Dünya

18.03.2024, 16:18

Terör devleti İsrail'in Gazze'ye saldırıları acımasızca devam ediyor. Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan İsrail, 5 aydan bu yana 32 bine yakın masum Filistinliyi katletti.

Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarını kulağını tıkayan bebek katili Netanyahu'nun işgalci askerleri, çocuk, yaşlı, kadın demeden herkesi öldürüyor.

Gazze'nin güneyinde buluna Refah'a kara saldırısı planlayan İsrail, sivilleri vurmaya devam ediyor.

Açlık ve kıtlığın yaşandığı Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyenlere ateş açtı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve Sünni toplumu temsilcilerini kabul etti Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak'taki temaslarına devam ediyor: Erdoğan, Irak Türkmen ve... Haberi Görüntüle

20 ÖLÜ 155 YARALI

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ndeki Kuveyt Kavşağı'nda insani yardım bekleyen Filistinlileri hedef aldığı belirtildi. Saldırıda 20 kişi öldü 155 kişi yaralandı. Açıklamada, yaşananların, İsrail'in yeni ve korkunç bir katliam yapma yönündeki önceden planlanmış niyetini gösterdiği vurgulandı.

Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam mı yedi? Joe Biden'ın amcasını yamyamlar mı yedi? ABD başkanının amcasını yamyam... Haberi Görüntüle

ÖLÜ SAYISI ARTABİLİR

Açıklamanın devamında Kuveyt Kavşağı'nda zorlu saha durumuna rağmen ölü ve yaralıların tahliye sürecinin devam ettiği belirtilerek, hastanelere ulaşan yaralıların sağlık durumunun ciddiyeti nedeniyle ölü sayısının artabileceği kaydedildi.

Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2 istifa! Netanyahu gücünü kaybetti: İsrail ordusunda arka arkaya üst düzey 2... Haberi Görüntüle

''KOORDİNATLARI BİLEREK HEDEF ALIYOR''

Gazze'deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail'in Gazze Şeridi'nde yardım bekleyenlere karşı her gün katliam yapmaya devam ettiğini belirtti.

İsrail'in Gazze Şeridi'nde yardım bekleyenlere karşı her gün katliam yapmaya devam ettiğini belirten İsmail es-Sevabite, "Dünya, işgalci İsrail'in suçlarını engellemekten tamamen aciz durumda. Filistin halkımıza yönelik soykırım savaşını durduramamasından ABD yönetimini sorumlu tutuyoruz. İşgalci İsrail, vatandaşların yardım beklediği yerlerin koordinatlarını biliyor ve onları kasten hedef alıp öldürüyor." ifadelerine yer verdi.

Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Gazze'deki hastanelerde enerji her an tükenebilir: Jeneratörler durma noktasına geldi Haberi Görüntüle

TANK VE HELİKOPTERLERLE HEDEF ALINDI

Kuveyt Kavşağı'nda yardım bekleyen Filistinlilerin tank ve helikopterlerle hedef alındığını ifade eden Sevabite, Gazze Şeridi'nde uluslararası ve sivil toplum kuruluşlarının yardım dağıtmasının önünü açtıklarını ancak İsrail'in bilinçli olarak Filistin halkına karşı açlık politikasını sürdürdüğünü aktardı.

Sevabite, Gazze Şeridi'ne giren yardımların oldukça sınırlı olduğunu, İsrail'in açlık politikasını sürdürmek için özellikle Gazze ve kuzey kentlerinde iki gündür ikmal ve yardım merkezlerini hedef aldığını kaydetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Loading