Yandex Metrica

İsrail ve Hamas'tan karşılıklı suçlama: 'İnsani ara ihlal edildi'

İsrail ve Hamas'tan karşılıklı suçlama: 'İnsani ara ihlal edildi'

İsrail ve Hamas, varılan mutabakat gereği 4 gün süren ve 2 gün uzatılan insani aranın ihlal edildiğine yönelik açıklamalarda bulundu. İsrail askerlerinin Filistinlilere saldırıları hemen hemen her gün yaşanırken bugün İsrail tarafından da bir açıklama geldi. İsrail cephesi Gazze'nin kuzeyindeki iki ayrı noktadaki İsrail askerlerinin yakınında üç EYP patlatılarak "insani aranın" ihlal edildiği ileri sürdü.

Dünya

23.01.2024, 22:27

İsrail ile Hamas, Katar arabuluculunda anlaşmış ve 4 günlük insani ara verilmesini kararlaştırmıştı. 24 Kasım Cuma günü başlayan ilk insani ara 28 Kasım gecesi son bulmuştu. İsrail ile Hamas arasındaki "insani ara" uzlaşısı kapsamındaki esir takası mutabakatı çerçevesinde şu ana kadar Gazze Şeridi'nden biri erkek, diğerleri kadın ve çocuk 51 İsrailli esir, İsrail hapishanelerinden de Filistinli 150 kadın ve çocuk esir serbest bırakıldı.
Bunun üzerine yeniden bir araya gelen taraflar insani aranın 2 gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya vardı.

Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Haberi Görüntüle

KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

İzzedin el-Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada İsrail'in ihlalleri dolayısıyla Kassam savaşçılarıyla İsrail askerleri arasında çatışma çıktığı ve durumun kendileri tarafından kontrol altına alındığı belirtildi. Kassam Tugaylar, "İsrail bağlı kalırsa kendilerinin de geçici ateşkese bağlı olduklarını" vurgulayarak arabuluculara İsrail'in "insani aranın tüm maddelerine karada ve havada uymasını sağlamaları" çağrısı yaptı.

İsrail tarafı ise Gazze'nin kuzeyinde bulunan iki ayrı noktada İsrail askerlerinin yakınında 3 el yapımı patlayıcı patladıldığı öne sürüldü. Ayrıca bir noktada Gazze'deki silahlı unsurların İsrail askerlerine ateş açtığı, askerlerin buna karşılık verdiği, bazı askerlerin hafif yaralandığı aktarıldı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading