Yandex Metrica

İsrail, uluslararası uyarıyı hiçe sayıp Refah'a saldırdı: 100'den fazla ölü ve yaralı var

Uluslararası uyarıyı hiçe sayan terör devleti İsrail’in, güvenli bölge olduğunu iddia ederek insanları sürdüğü Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah kentine düzenlediği saldırılarında 100’den fazla kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi. 

Dünya

14.02.2024, 08:38

Dünyanın gözü önünde eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atan terör devleti İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 4 ay geride kaldı. Bebek katili Netanyahu'nun işgalci ve zorba ordusu, şu ana kadar 28 binden fazla masum Filistinliyi öldürdü.

Dünya kamuoyunun ateşkes çağrılarına kulağını tıkayan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, uluslararası uyarıyı hiçe saydı. Netanyahu'nun askerleri, Gazze'nin güneyinde bulunan ve güvenli bölge olarak ilan edilen Refah kentine saldırı emri verdi.

Yunan gemisi vuruldu! Husiler'den deniz uçağı ile operasyon! Yunan gemisi vuruldu! Husiler'den deniz uçağı ile operasyon! Haberi Görüntüle

İŞGALCİLER REFAH'A SALDIRDI: 100'DEN FAZLA ÖLÜ VAR

İsrail’in, güvenli bölge olduğunu iddia ettiği ve 1.5 milyon Filistinlinin sığındığı Gazze’nin Mısır sınırındaki Refah kentine düzenlediği saldırılarında 100’den fazla kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı bildirildi. Saldırıda aralarına çocuklarında bulunduğu yaralılar ve hayatını kaybedenlerin cenazeleri, kentteki Elkuwaiti Hastanesi'ne getirildi.

Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede tam 11,5 milyon tonluk rezerv var Dragon planı tıkır tıkır işliyor: Hazine çıkarma işlemi başladı: Bölgede... Haberi Görüntüle

SİVİLLERİN EVLERİ HEDEF ALINDI

Filistin Kızılayı da eşi benzeri görülmemiş soykırıma imza atarak binlerce masum insanı öldüren İsrail'in saldırılarının Refah şehir merkezinde yoğunlaştığını ve saldırılarda sivillerin evlerinin de hedef alındığını duyurdu.

Kuveyt Hastanesi Müdürü Suhayb el-Hıms ise hastanenin çok tehlikeli durumdaki yaralılarla dolu olduğunu, yeterli ilaç ve serum bulunmadığını ifade etti.

Seks tuzağı eğitimi alan Rus ajan meslek sırlarını açıkladı: Erkekler ne sever? Seks tuzağı eğitimi alan Rus ajan meslek sırlarını açıkladı: Erkekler... Haberi Görüntüle

DIŞİŞLERİ'NDEN AÇIKLAMA: İSRAİL'İ DURDURMAK İÇİN GEREKLİ ADIMLARI ATALIM

Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Refah saldırısına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada ''İsrail’in, Gazze'de bugüne kadar gerçekleştirdiği yıkım ve katliamların ardından, Refah kentine yönelik artan saldırılarından çok büyük endişe duyuyoruz. BM Güvenlik Konseyi başta olmak üzere, uluslararası toplumu İsrail'i durdurmak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz'' denidli.

İsrailli aşırı sağcı Bakan yine Mescid-i Aksa'yı hedef aldı: İbadete izin veriyorum! İsrailli aşırı sağcı Bakan yine Mescid-i Aksa'yı hedef aldı: İbadete... Haberi Görüntüle

40 HAVA SALDIRISI DÜZENLENDİ

Yerel kaynaklar, savaş uçaklarının, yoğun topçu atışı ve savaş gemilerinin denizden yoğun ateşiyle eş zamanlı olarak yaklaşık 40 hava saldırısı düzenlediğini, özellikle yerinden edilmiş kişilerin barındığı çok sayıda evi ve camiyi hedef aldığını kaydetti.

Trump suikastında FBI'ın hatası mı var? Görgü tanıklarından şaşırtan iddia! Trump suikastında FBI'ın hatası mı var? Görgü tanıklarından şaşırtan iddia! Haberi Görüntüle

BIDEN'DAN NETANYAHU'YA REFAH UYARISI

Öte yandan ABD Başkanı Joe Biden ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Beyaz Saray görüşmeye ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, Biden’ın görüşmede ABD’nin İsrail’in güvenliğine yönelik verdiği desteği bir kez teyit ettiği aktarılarak, görüşmede Gazze Şeridi’ndeki esirlerin serbest bırakılmasına yönelik devam eden çabaların ele alındığı belirtildi.

Savaşın başından bu yana İsrail'e koşulsuz destel veren Biden’ın telefon görüşmesinde Netanyahu’ya ABD’nin İsrail’in Refah operasyonunu "ciddi bir planlama yapılmadan" desteklemeyeceğini yinelediği belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi;

“Başkan, Refah'ta barınan 1 milyondan fazla insanın güvenliğinin sağlanmasına yönelik inandırıcı ve uygulanabilir bir plan olmaksızın askeri operasyona devam edilmemesi gerektiği yönündeki görüşünü yineledi. İki lider yakın temas halinde kalma konusunda mutabık kaldılar” 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading