Yandex Metrica

DOLAR

32.99

%-0 expand_less

EURO

35.80

%-0.3 expand_more

ALTIN

2528.50

%0 expand_less

BIST

10889.48

%0.17 expand_less

BTC ($)

67730.14

%0.4 expand_less

İsrail soykırımına ortak olma! ABD'de Gazze çığlığı! 'Biden savaş suçlusu'

İsrail soykırımına ortak olma! ABD'de Gazze çığlığı! 'Biden savaş suçlusu'

Tüm dünyanın gözleri önünde Gazze'de soykırım yapan katil İsrail'e ilk günden itibaren kol kanat geren Washington hükümeti, ABD'li vatandaşlar tarafından büyük tepkilere neden oluyor. Hem maddi, hem askeri olarak işgal hükümetine tam destek veren ABD Başkanı Biden, Amerikan vatandaşları tarafından "Savaş suçlusu" ilan edildi. 

Dünya

04.04.2024, 16:58

7 Ekim'den bu yana Gazze'de dünya tarihinin en büyük soykırımını yapan katil İsrail, soykırımlarını Mısır sınırındaki Refah kentine çevirdi. 2 milyon insanı kıtlığa mecbur bırakan katil İsrail'in en büyük destekçisi ise ilk gündem itibaren yardımına koşan ABD oldu. 

Türk donanması Hint Okyanusu'na ilerliyor: Görevimiz korsan avı! Türk donanması Hint Okyanusu'na ilerliyor: Görevimiz korsan avı! Haberi Görüntüle

"SAVAŞ SUÇLUSU BİDEN"

Refah'ta soykırım yapmaya hazırlanan İsrail'e dünyadan tepki yağarken ABD'de ise Biden sorumlu tutulmaya başlandı. Soykırıma sponsor olmak ile suçlanan Biden "Savaş suçlusu" ilan edildi.  2024 Başkanlık seçimleri kampanyasına Şubat başında Michigan eyaletinde başlayan ABD Başkanı Joe Biden, otomotiv işçilerini temsil eden sendikanın üyeleriyle bir araya geldi.

Laos'da kritik zirve! Bakan Fidan Rus mevkidaşı ile görüştü Laos'da kritik zirve! Bakan Fidan Rus mevkidaşı ile görüştü Haberi Görüntüle

BIDEN'A GAZZE TEPKİSİ

Barbar İsrail'in 7 Ekim'de başlayan Gazze soykırımlarına sözlü olarak desteğini sile getiren Biden, söz konusu programda Arap asıllı seçmenler tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Bu tepki sonrası Biden Arap asıllı Amerikalı topluluğuyla etkileşimden bilinçli olarak kaçındı.

Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Lazer denizaltıları Starlink uydularını yok edebilir! Elon Musk'a Çin işkencesi! Haberi Görüntüle

BUGÜN KAÇ ÇOCUĞU ÖLDÜRDÜN?

Başlık seçimleri kapsamında gittiği her programda olayları da beraberinde getiren Biden, Warren şehrindeki restoranda durakladığında protestocular bir araya geldi ve "Yazıklar olsun", "Soykırım Joe" ve "Bugün kaç çocuk öldürdün?" sloganları attı.

Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Dev rezerv göz kamaştırıyor! Bölgeyi terörden temizleyip petrol zengini olacaklar! Haberi Görüntüle

ARAP SEÇMENLER RAHATSIZ

Öte yandan söz konusu eyaletteki bazı Arap asıllı Amerikan liderler de seçim kampanyasını yöneten Julie Chavez Rodriguez ile konuşma davetini reddetti. Ayrıca Gazeteci Osama Siblani, Rodriguez ile bir araya gelerek, Arap asıllı seçmenlerin Biden'ın Gazze tutumundan rahatsız olduğunu belirtti.

ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Harris'ten Trump'a zehir zembelek sözler: Nasıl bir tip olduğunu biliyorum! ABD Başkan Yardımcısı ve Başkan Adayı Harris'ten Trump'a zehir zembelek... Haberi Görüntüle

"SANA OY VERMEYECEĞİZ"

ABD'de yaşanan gelişmelere ilişkin Anadolu Ajansı'na açıklamalarda bulunan Siblani, "Topluluğumuzun (üyelerinin) beni aradığını ve kendisiyle görüşmememi istediğini söyledim. Onunla buluşmamam mümkün değil çünkü ben bu gazetenin yayıncısıyım." dedi.

Sözlerine devam eden Siblani, "Ona baktım ve şöyle söyledim: Dinle, ben ve topluluğum Biden'ı Başkan olarak görmüyor. Onu savaş suçlusu olarak görüyoruz ve bu yüzden biz (ona) oy vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Ona açık açık bu topluluğun fikrini değiştirmesinin çok zaman alacağını söyledim" diyen Siblani, "Başkan'ın, toplumun değişmesi için kasım ayına kadar tüm bu adımları atabileceğine inanmıyorum." şeklinde konuştu.

Pakistan'da İmran Han kararı: Mahkeme suçsuz olduğuna hükmetti Pakistan'da İmran Han kararı: Mahkeme suçsuz olduğuna hükmetti Haberi Görüntüle

"ATEŞ ÇAĞRISINDA BULUNMALI"

Görüşme sırasında, Rodriguez'e, Biden'ı şu anda iki şey yapmaya teşvik ettiklerini söylediğini ifade eden Siblani, bunların ilkinin ateşkes çağrısında bulunmak ve aktif olarak uygulamaya geçirmek, hem İsraillilerin hem de Filistinlilerin refahı için şiddetin durdurulması ihtiyacını vurgulamak olduğunu kaydetti.

Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Irak First Lady'si terör operasyonlarını hedef aldı! Skandal Türkiye sözleri! Haberi Görüntüle

"GAZZE HALKINA VERİLEN ZARAR GİDERİLMELİ"

Sözlerine devam eden gazeteci, ikinci olarak da soğukta, çamurda uyuyan, kıtlık ve açlıkla zor koşullara göğüs geren Gazze halkına verilen zararın giderilmesi gerektiğini ifade ederek, bunların gerçekleşmesi halinde, İsrail devletinin yanında bir Filistin devletinin kurulmasını da içeren, önerilen gelecekteki çözüm üzerinde diyalog başlatabileceklerine dikkati çekerek, "Bence bu tartışabileceğimiz bir konu." şeklinde konuştu.

Soykırımcı İsrail'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Biden-Netanyahu görüşmesi gerekçe gösterildi Soykırımcı İsrail'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Biden-Netanyahu görüşmesi gerekçe gösterildi Haberi Görüntüle

YÜZDE 5'LİK OY POTANSİYELİ VAR

Arap asıllı Amerikalılar ve Müslüman toplumu Michigan'da önemli ölçüde büyüdü ve şu anda oylar üzerinde yaklaşık yüzde 5 etkiye sahipler ifadelerini kullanan gazeteci, ABD'de "İsrail'e büyük bir destek ve güçlü bir Yahudi lobisi" olduğunu söyleyen Siblani, "Aynı zamanda ABD'de özgür dünyanın başkanı var. Özgür dünyanın lideri olarak buna göre hareket etmeli." dedi.

Habere Tepki Ver

2

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading