Yandex Metrica

İsrail, Refah kentinde bir evi hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Refah kentinde bir evi hedef aldı: Çok sayıda ölü ve yaralı var

İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyinde bulunan Refah kentine saldırdı. Düzenlediği saldırıda çok sayıda Filistinli öldü ve yaralandı.

Dünya

03.03.2024, 01:55

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları aralıksız devam ediyor. 4 ayı aşkın zamadır süren saldırılarda tarihin gördüğü en büyük soykırım ve katlima imza atıldı. 

İbadethane, hastane, mülteci kampı demeden sivillerin olduğu her yere saldıran İsrail ordusu, bugün pek çok defa yaptığı gibi bir ev saldırdı. Görgü tanıklarındna alınan bilgiye göre işgalcilere ait savaş uçaklarının Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerinden yerinden edilen sivillerin kaldığı Refah kentinin El-Hayyu El-İdari bölgesinde "Şahin" ailesine ait evi hedef aldı. Hedef alınan bölgede büyük bir yıkım olduğunu söyleyen tanıklar aralarında çocukların da olduğu çok sayıda kişinin hayatını kaybettiğini aktardı. 

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan uyarı: 'Gazze gibi oluruz' KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'dan uyarı: 'Gazze gibi oluruz' Haberi Görüntüle

ENKAZDAN ÇOK SAYIDA ÖLÜ VE YARALI ÇIKARILDI

Gazze'deki Sicil Savunma Birimi de yaptığı yazılı açıklamada İsrail saldırısı sonucu Refah kentinde yıkılan evin enkazından çok sayıda ölü ve yaralının çıkarıldığı bilgisini verdi. İşgalci İsrail ordusu Refah kentindeki sivilleri sık sık hedef alıyor.

Biden'dan NATO zirvesine damga vuran gaf: Duyanlar kulaklarına inanamadı Biden'dan NATO zirvesine damga vuran gaf: Duyanlar kulaklarına inanamadı Haberi Görüntüle

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660’ı çocuk, 8 bin 570’i kadın olmak üzere 29 bin 606 Filistinli öldürüldü, 69 bin 737 Filistinli yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu bildirilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.

Hava, kara ve denizden düzenlenen saldırılar nedeniyle Gazze'de 1,9 milyon Filistinli de yerinden oldu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading