Yandex Metrica

İsrail polisinden Mescid-i Aksa'da bulunanlara 'İHA'lı müdahale

İsrail polisinden Mescid-i Aksa'da bulunanlara 'İHA'lı müdahale

İsrail polisi, bu sabah Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Olaylarda 31 Filistinli yaralandı. İsrail polisi, Mescid-i Aksa'ya göz yaşartıcı gaz atmak için insansız hava aracı kullandı.

Dünya

23.01.2024, 19:10

Ramazan ayı başladığından bu yana İsrail polisinin zulmü bitmek bilmiyor. İstail polisi, bu sabah namazının ardından kauçuk kaplı mermi ve ses bombası kullanarak işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Rumların katliam çukuru! Kıbrıs gazisi o anları unutamıyor: Birbirine sarılı anne ve çocuğu ellerimle çıkardım Rumların katliam çukuru! Kıbrıs gazisi o anları unutamıyor: Birbirine sarılı... Haberi Görüntüle

31 KİŞİ YARALANDI

Baskına tepki gösteren Filistinliler, taş atarak karşılık verdi. Filistin Kızılayı, olaylarda 31 Filistinlinin yaralandığını, bunlardan 14'ünün hastanede tedavi altına alındığını bildirdi.

Simpsonlar tekrar sahnede: Trump'a yapılan saldırıyı önceden mi tahmin ettiler? Simpsonlar tekrar sahnede: Trump'a yapılan saldırıyı önceden mi tahmin ettiler? Haberi Görüntüle

AVLUDAKİ AĞAÇLAR ALEV ALDI

Olaylar sırasında Mescid-i Aksa'nın avlusundaki ağaçlardan birinin alev alması sonucu çıkan yangın, Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin ekipleri tarafından söndürülmüştü.

3 çocuklu aileler için öyle bir paket hazırlandı ki! Ömür boyu emeklilik ve indirim fırtınası geliyor 3 çocuklu aileler için öyle bir paket hazırlandı ki! Ömür... Haberi Görüntüle

CUMA NAMAZI İÇİN MÜSADE

İsrail polisi, söz konusu müdahalenin ardından Mescid-i Aksa'dan çekildi ve cuma namazına gelenlerden yalnızca kadınlar ile yaşlı erkeklerin Aksa'ya girişine izin vermişti.

Osmanlı'dan göç ettiler! El Turco'ların tespiti için çalışmalar başladı: Shakia'dan Salma Hayek'e onlarca ünlü isim listede... Osmanlı'dan göç ettiler! El Turco'ların tespiti için çalışmalar başladı: Shakia'dan... Haberi Görüntüle

GAZ ATMAK İÇİN 'İHA' KULLANDILAR

Öte yandan İsrail polisi, cuma namazının ardından Mescid-i Aksa’nın avlusunda kalan her yaştan binlerce kişiye insansız hava aracıyla (İHA) göz yaşartıcı gaz bombası attı. Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, göz yaşartıcı gazdan etkilenen onlarca kişiye müdahale edildiği aktarıldı.

GEÇEN HAFTADAN BERİ ONLARCA KİŞİ YARALANDI

Mescid-i Aksa'ya 15 Nisan Cuma günü sabah namazının ardından baskın düzenleyen İsrail güçleri, Filistinlilere ses bombası, göz yaşartıcı gaz ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etmişti. Olaylarda 152 Filistinli yaralanmış, yüzlercesi de gözaltına alınmıştı. İsrail polisinin, Mescid-i Aksa'da bulunanlara müdahalesi ve kullandığı güç, uluslararası arenada tepki toplamıştı. İsrail polisinin baskınında en az 150 Filistinli yaralanmış, 400 kadar Filistinli gözaltına alınmıştı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading