Yandex Metrica

Sitede Ara

İsrail ordusunda isyan: '100 bin asker hazırda bekliyor'

İsrail ordusunda isyan: '100 bin asker hazırda bekliyor'

İsrailli bir asker, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın istifa etmesini talep ederek Gazze'de "zafer" kazanılana kadar 100 bin yedek askerle bölgede kalacaklarını söyledi. Asker ayrıca çoluk çocuk demeden tüm Filistinlilere nefret kusarak "Bizi öldürmek isteyen herkesi ve Gazze'deki asker kardeşlerimizin başlarını ezen tüm küçük çocukları öldürmek istiyoruz. Bunlardan hiçbiri canlı kalmayacak." ifadelerini kullandı.

Dünya

26.05.2024, 14:03

İsrail'de gündem bir askerin yaptığı isyan açıklamaları... İsrail'den yayın yapan Maariv gazetesinin internet sitesinde yer alan haberde İsrail'de terör örgütü olarak kabul edilen Kach hareketini destekleyen sloganların yazılı olduğu bir duvarın önünde konuşan İsrailli bir asker, 100 bin yedek askerin Gazze'de kalmaya devam edeceğini söyledi. "Ben ve beraberimdeki 100 bin yedek asker, Gazze'nin anahtarlarını Filistin yönetimine, Fetih'e, Hamas'a ya da herhangi bir Arap oluşumuna teslim etmeyeceğiz." diyen yüzü maskeli asker, Savunma Bakanı Yoav Gallant'ın da istifasını istedi. Asker, Gallant'a yönelik olarak "Senin savaşı kazanman, bizi komuta etmen ya da emir vermen mümkün değil. Sana (Gallant) söylüyorum; zafer kazanamazsak 100 bin yedek asker burada kalacak." ifadelerini kullandı. Gazze'yi kastederek sözlerine "Buradan hiçbir yere ayrılmayacağız ve İsraillileri ordumuzun himayesi altında Gazze'ye gelmeye çağıracağız. Tek bir lidere kulak vereceğiz." şeklinde devam eden asker, Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı Halevi'nin değil Başbakan Binyamin Netanyahu'nun sözünü dinleyeceklerini bildirdi.

Biden yönetimi inkar etmişti! İsrail'in Gazze'deki BM okulu saldırısında yeni detaylar: 40 kişi ABD bombalarıyla katledildi Biden yönetimi inkar etmişti! İsrail'in Gazze'deki BM okulu saldırısında yeni... Haberi Görüntüle

"KÜÇÜK ÇOCUKLARI ÖLDÜRMEK İSTİYORUZ"

Filistinlilere karşı nefret dolu sözler sarf eden asker, tüm çoluk çocuk demeden tüm Filistinlilerin öldürülmesi gerektiğini savunarak "Bizi öldürmek isteyen herkesi ve Gazze'deki asker kardeşlerimizin başlarını ezen tüm küçük çocukları öldürmek istiyoruz. Bunlardan hiçbiri canlı kalmayacak." dedi. Yine Gallant'a seslenen asker, "Sen bunu yapamazsın. Şimdi sana ne yapman gerektiğini söyleyeyim; ya sicilini değiştirir ve bizim zafer istediğimizin farkına varırsın ya da sadece Başbakanın ve zafer kazanmamız gerektiğini söyleyenin peşinden gideriz." ifadesini kullandı.

Haberde videonun ordu içinde büyük şok yarattığı belirtildi. Öte yandan Başbakan Netanyahu'nun oğlu Yair Netanyahu da Telegram hesabından söz konusu videoyu paylaştı.

Kırmızı alarm! Gardiyan ve albay rehin alındı: DEAŞ'lı teröristler hapishaneden kaçtı Kırmızı alarm! Gardiyan ve albay rehin alındı: DEAŞ'lı teröristler hapishaneden... Haberi Görüntüle

SORUŞTURMA AÇILACAK

İsrail basını, Yair Netanyahu'nun videoyu paylaşmasının fitne çıkarma olarak değerlendirilebileceğini ve bunun cezasının 5 yıl hapis olduğunu yazdı. Haaretz gazetesinde yer alan habere göre İsrail orsu sözcüsünün sözlerine yer verildi. Ordu sözcüsü, "Videodaki davranış, İsrail ordusunun emir ve değerlerinin ciddi şekilde ihlal edilmesidir ve ceza gerektiren suç şüphesi doğurmaktadır. Askeri Başsavcı olayla ilgili soruşturma açılması emri vermiş, olayın ciddiyeti nedeniyle Halevi de asker ve komutanlarla her düzeyde diyalog kurulması talimatı vermiştir." dedi.

Uzun süredir Netanyahu ile Gallant arasında Gazze'de özellikle savaş sonrası yönetimle ilgili problemler yaşanıyor. Gallant, Gazze'de kalıcı bir yönetimin sakıncalarından bahsederken Netanyahu, Gazze'nin de İsrail tarafından yönetilmesi gerektiği konusunda ısrar ediyor.

Bakan Fidan'dan KİK toplantısında 'safları sıklaştıralım' çağrısı: 'Somut sonuçları olacak' Bakan Fidan'dan KİK toplantısında 'safları sıklaştıralım' çağrısı: 'Somut sonuçları olacak' Haberi Görüntüle

232. GÜNDE GAZZE'DE SON DURUM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 36 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 80 bini aşkın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 125 İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

2

1

0

0

0

0

0

1

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading