Yandex Metrica

İsrail ordusuna darbe üstüne darbe: 5 asker daha öldürüldü

İsrail ordusuna darbe üstüne darbe: 5 asker daha öldürüldü

İsrail ordusundan yapılan açıklamada Gazze Şeridi'nde 5 İsrail askerinin daha öldüğü duyuruldu.

Dünya

31.01.2024, 19:07

İsrail ordusu Gazze'de ağır kayıplar vermeye devam ediyor. İsrail ordusundan yapılan yzılı açıklamada açıklamada çatışmalarda 5 askerin daha hayatını kaybettiği belirtildi. 

Açıklamada, 6623. Tabur'dan Omri Ben Shachar (25) ve Liav Atiya (25), 603. Mühendislik Taburu'ndan Jonatan Dean Haim (25) ile Golani Tugayı 12. Tabur'dan Maor Cohen Eisenkot'un (19) dün Gazze'nin güneyindeki çatışmalarda öldüğü belirtildi.

Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Akdeniz'deki gövde gösterisi Yunan medyasını rahatsız etti: Eyvah Türkler Haberi Görüntüle

İSRAİL'E GÖRE ÖLDÜRÜLEN ASKER SAYISI 425

Açıklamada, 7 Ekim'de ağır yaralanan Golani Tugayı'nın 13. Taburu'ndan Haim Meir Eden (20) de dün hayatını kaybettiği aktarıldı.

İsrail basını daha önce savaş kabinesi üyesi ve eski Genelkurmay Başkanı Gadi Eisenkot'un yeğeni Maor Meir Cohen'in cuma günü Gazze'deki çatışmada öldürüldüğünü duyurmuştu.  Eski Genelkurmay Başkanı Eisenkot'un oğlu Gal Meir Eisenkot da Cibaliya eteklerinde, bubi tuzaklı bir tünelde meydana gelen patlamada ağır yaralanmış ve kaldırıldığı hastanede ölmüştü.

Ordunun açıklamasında, 7 Ekim'den bu yana ölen İsrailli asker ve subay sayısının 425'e yükseldiği kaydedildi.

İsrail'in önde gelen isimleri Netanyahu'yu şikayet etti: Varoluşsal bir tehdit İsrail'in önde gelen isimleri Netanyahu'yu şikayet etti: Varoluşsal bir tehdit Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'YE SALDIRILARI

İsrail’in Gazze Şeridi'ne saldırılarında en az 7 bin 700'ü çocuk, 5 bin 150'si kadın olmak üzere 17 bin 700 Filistinli öldü. Enkazda binlerce ölü olduğu bildiriliyor.

İsrail ordusu halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumlarını hedef alarak sivil altyapıyı tahrip ederken, karadan işgal sürecinde 93 askeri öldü.

Çatışmalara 24 Kasım’da 4 günlüğüne verilen ve daha sonra 3 gün daha uzatılan "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail güçleri ve yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 275 Filistinli hayatını kaybetti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading