Yandex Metrica

İsrail ordusu Refah'a yeni bir askeri birlik gönderdi: Gönderilen birlik sayısı 5'e ulaştı

İsrail ordusu Refah'a yeni bir askeri birlik gönderdi: Gönderilen birlik sayısı 5'e ulaştı

İsrail, uluslararası kamuoyunun tüm uyarılarına rağmen Gazze'ye saldırılarını sürdürüyor. Kuzeyde on binlerce masum Filisitinliyi katleden işgal devleti gözünü güneye dikmiş durumda. Ülke basınında çıkan haberlere göre İsrail ordusu, Refah kentine beşinci takviye askeri birliğini de gönderdi.

Dünya

22.05.2024, 22:09

İsrail, yaklaşık 8 aydır Gazze'nin kuzeyinde yaklaşık sürdürdüğü katliamı güneye de yaymak istiyor. ABD'nin verdiği silahlarla ve Batı dünyasının suskunluğuyla "rahat rahat" soykırım yapan işgal devleti gözünü şimdi de güneye yani Refah kentine dikti. Uluslararası kamuoyundan gelen tepkilere kulaklarını tıkayan Binyamin Netanyahu yönetimi, Nahal Tugayı'nı Refah kentine gönderdi. 

İsrail'den yayın yapan The Times Of Israel'de yer alan habere göre İsrail ordusu Nahal Tugayı'nı  mayıs ayının başlarından bu yana Refah'ta bulunan 162. Tümen'e katılması için gönderdi. 

İsrail ordusu, 6 Mayıs'ta Refah'a sığınan Filistinlilerden bazı mahalleleri boşaltmasını istemişti. İşgal ordusu 7 Mayıs'ta ise Refah'a kara saldırısı başlatarak Mısır'la olan sınır kapısının Gazze tarafını ele geçirmişti. 

Psikolojik savaş! Çöp balonlarına cevap hoparlörden geldi: İki Kore arasında gerilim tırmanıyor Psikolojik savaş! Çöp balonlarına cevap hoparlörden geldi: İki Kore arasında... Haberi Görüntüle

İSRAİL'İN GAZZE'DE SÜRDÜRDÜĞÜ KATLİAM

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gaze'de 36 bine yakın Filistinli sivili katletti. Katledilen Filistinlilerin 24 binden fazlasını kadın ve çocuklar oluşturuyor. Ayrıca enkaz altında kalan ve ulaşılamayan binlerce cesedin olduğu tahmin ediliyor. Bölgede 80 bine yakın yaralı sağlık hizmetlerinden mahrum bir biçimde yaşama tutunmaya çalışıyor. Güvenli yer arayışında olan Filistinlilerin 1,9 milyondan fazlası zorla göç ettirilmiş durumda. 

İsrail, 25 Mart'ta Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde alınan ateşkes kararına uymuyor. Bu karara rağmen saldırılarına devam eden işgal güçlerine şimdiye kadar herhangi bir yaptırım uygulanmış değil. Uluslararası toplum, sivil ölümleri artıracak Refah saldırısıyla ilgili İsrail ordusuna uyarıda bulunuyor. İsrail, bir süredir sivillerin son sığınağı olan Refah'a saldırmak için hazırlık yapıyor. Şu an Refah'a 1,5 milyondan fazla Filistinli sığınmış durumda. İsrail makamlarına göre Gazze Şeridi'nde bazıları hayatta, bazıları ölü 130'dan fazla İsrailli esir bulunuyor. Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in Gazze'ye saldırılarında öldürülen İsrailli esirlerin sayısının 70'i geçtiğini duyurmuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading