Yandex Metrica

İsrail ordusu çadır kenti vurup insanları diri diri yaktı! Netanyahu'nun skandal açıklamasına tepkiler çığ gibi

İsrail savaş uçakları, Refah kentinin kuzeybatısında yerinden edilmiş Filistinlilerin kaldığı çadır kampı acımasızca bombalaması sonucu çok sayıda Filistinli hayatını kaybetti. Bebek katili Netanyahu'nun kanlı saldırıyı 'trajik bir hata' olarak değerlendirmesi dünya çapında tbüyük tepki gördü.

Dünya

28.05.2024, 09:41

ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak dünyada eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atan İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları acımasızca devam ediyor.

Hedef gözetmeksizin her yeri bombalayan çocuk, kadın, yaşlı demeden herkesi öldüren İsrail güçleri, şu ana kadar 36 bine yakın masum Filistinliyi katletti. 8 aydan bu yana Gazze'yi bombalayan İsrail ordusu, 79 binden fazla kişiyi de yaraladı.

Yerinden edilmiş 1,5 milyon insanın yaşadığı Refah kentine geniş kapsamlı operasyon hazırlığı içerisinde olan İsrail, dünya kamuoyunun ateşkes çağırlarına kulağını tıkarken bebek katili Netanyahu'nun acımasız ve zorba ordusu yeni katliama imza attı.

Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, ABD'nin kovulduğu uranyum ülkesine çıkarma yaptı Hakan Fidan, Yaşar Güler ve İbrahim Kalın, ABD'nin kovulduğu uranyum... Haberi Görüntüle

İSRAİL ORDUSU ÇADIR KENTİ VURDU

İsrail savaş uçakları, Refah'ın kuzeybatısında Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı depolarının bulunduğu bölgenin yakınında yaşayan yerinden edilmiş Filistinlilerin çadırlarını bombaladı. Saldırıda en az 40 Filistinli hayatını kaybetti. Katliama şahit olan görgü tanıkları, İsrail savaş uçaklarının kampa en az 8 roketle saldırı düzenlediğini belirtti.

Yunanistan'dan skandal karar! Batı Trakya Türkleri tepki gösterdi: 'Lozan Antlaşması'na aykırı' Yunanistan'dan skandal karar! Batı Trakya Türkleri tepki gösterdi: 'Lozan Antlaşması'na... Haberi Görüntüle

İSRAİL SALDIRIYA KILIF ARIYOR

ABC News'in haberine göre İsrail, ABD'ye yaptığı açıklamada saldırısı sonrası Refah'ta çıkan yangının şarapnellerin yakındaki bir yakıt deposuna isabet etmesi sonucu meydana geldiğini iddia etti. ABC News, ABD yönetiminin şu anda bu iddiayı doğrulayacak ya da çürütecek hiçbir bilgisi olmadığını yazdı. 

Paraları çaldı mı? Trump'ın kampanya ekibinden Harris'e şok suçlama Paraları çaldı mı? Trump'ın kampanya ekibinden Harris'e şok suçlama Haberi Görüntüle

NETANYAHU'YA TEPKİLER ÇIĞ GİBİ

Uluslararası uyarılara rağmen katliamlarına devam eden ve masum insanları diri diri yakan İsrail'in çadır kente düzenlediği saldırı sonrasında Başbakan Binyamin Netanyahu'nun bunu trajik bir hata olarak değerlendirmesi büyük tepkilere neden oldu. Dünya liderleri ve yardım kuruluşları "Gazze'de güvenli alan yok" diyerek saldırıyı kınadı. İşte gelen tepkilerden bazıları...

İsrailli aşırı sağcı Bakan yine Mescid-i Aksa'yı hedef aldı: İbadete izin veriyorum! İsrailli aşırı sağcı Bakan yine Mescid-i Aksa'yı hedef aldı: İbadete... Haberi Görüntüle

ERDOĞAN: BU KATİLLERDEN HESAP SORULMASI İÇİN HER ŞEYİ YAPACAĞIZ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Refah kentindeki sivillere yönelik saldırısını kınayarak Filistinlilere destek mesajı verdi.

Erdoğan konuşması sırasında, "İsrail mülteci kampına füze yağdırmıştır. Bu katliam terör devletinin kalleş yüzünü bir kez daha ifşa etti. Netanyahu ülkesinde iyice köşeye sıkışmaktadır, daha fazla kanla siyasi ömrünü uzatamaz. Tıpkı özendiği Hitler gibi lanetle anılmaktan kurtulamayacaklardır. Bu katillerden hesap sorulması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Rabbim Gazzeli kardeşlerimizin yardımcısı olsun"  dedi.

Lityum, nikel, kobalt ne ararsan var! Denizin 4000 metre altında gizemli kaynak: Bu keşif her şeyi altüst eder Lityum, nikel, kobalt ne ararsan var! Denizin 4000 metre altında... Haberi Görüntüle

''BU DEHŞET DURMALI''

BM Genel Sekreteri Antònio Guterres, saldırı sonrası sert bir kınama yayınladı ve "Gazze'de güvenli bir yer yok. Bu dehşetin durması gerekiyor" dedi.

BM yardım şefi Martin Griffiths ise bebek katili Netanyahu'nun saldırıya tepkisini eleştirdi. Griffiths, "Saldırının bir savaş suçu mu, yoksa 'trajik bir hata' mı olduğu konusunda hiçbir tartışma yok. Dün gece yaşananlar iğrençlikti" şeklinde konuştu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, çadır kente yapılan saldırının küresel bir öfkeye neden olduğunu belirtti ve ateşkes çağrısında bulundu. Almanya, aralarında çocukların da bulunduğu yanmış ceset görüntülerini "dayanılmaz" olarak nitelendirdi.

Biden'a 'adaylıktan çekil' baskıları artıyor! Obama da dahil oldu! Demokrat kaynaklardan adaylık iddiası Biden'a 'adaylıktan çekil' baskıları artıyor! Obama da dahil oldu! Demokrat... Haberi Görüntüle

YERYÜZÜNDE CEHENNEM

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü, saldırının "yürek parçalayıcı " olduğunu söyleyerek, ABD'nin İsrail'deki yetkililerle aktif bir şekilde temas kurduğunu vurguladı.

UNRWA Genel Komiseri Philippe Lazzarini saldırıya ilişkin açıklamasında "Dün geceye ait görüntüler, Refah'ın yeryüzündeki cehenneme dönüştüğünün bir kanıtıdır" dedi.

Trump'a silahlı saldırı sonrası Joe Biden'den ilk açıklama geldi! Trump'a silahlı saldırı sonrası Joe Biden'den ilk açıklama geldi! Haberi Görüntüle

ABD'DEN TEK CÜMLELİK YANIT: HABERDARIZ

ABD Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ABD'nin Gazze'nin güneyinde bulunan Refah'ta İsrail saldırısına ilişkin raporlardan haberdar olduğunu ve konuyla ilgili daha fazla bilgi topladığını söyledi.

Osmanlı'dan göç ettiler! El Turco'ların tespiti için çalışmalar başladı: Shakia'dan Salma Hayek'e onlarca ünlü isim listede... Osmanlı'dan göç ettiler! El Turco'ların tespiti için çalışmalar başladı: Shakia'dan... Haberi Görüntüle

AL JAZEERA: İNSANLAR DİRİ DİRİ YANDI 

Katar merkezli Al Jazeera, İsrail'in korkunç saldırıları sonrası 'İsrail güvenli bölgeye saldırdı, insanlar diri diri yandı' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Uluslararası Af Örgütü, İsrail'in Gazze'ye yönelik üç saldırısına ilişkin savaş suçları soruşturması çağrısında bulundu.

ABD'yi birbirine katacak itiraf: Cumhuriyetçiler ortaya çıkardı: Trump'ı ölüme mi gönderdiler? ABD'yi birbirine katacak itiraf: Cumhuriyetçiler ortaya çıkardı: Trump'ı ölüme mi... Haberi Görüntüle

HAMAS'TAN AÇIKLAMA

Saldırıların ardından Hamas'tan açıklama geldi. Yapılan açıklamada “Tüm taraflardan, özellikle Mısır'daki kardeşlerimizden, İsrail işgal güçlerini Refah sınır kapısından çekilmeye zorlamak için baskı yapmasını talep ediyoruz.” denildi.

Çin'de Kudüs zirvesi! Filistinli gruplarlar duyurdu: Anlaşma yakın! Çin'de Kudüs zirvesi! Filistinli gruplarlar duyurdu: Anlaşma yakın! Haberi Görüntüle

ALMANLAR TERÖR OPERASYONU GİBİ PAYLAŞTI

Alman devlet kanalı ARD'ye bağlı Tagesschau, İsrail savaş uçaklarının Refah saldırısını terör operasyonu gibi paylaştı. Sosyal medyadan yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

"Kızılay'a göre yerinden edilmiş sivillerin çadırlarına düzenlenen saldırıda en az 22 kişi öldü. İsrail, Refah'taki Hamas teröristlerine hava saldırılarını teyit etti"

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

1

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading