Yandex Metrica

İsrail Mescid-i Aksa'ya girişleri kısıtlamaya devam ediyor: Kapılara demir bariyerler kuruldu

İsrail Mescid-i Aksa'ya girişleri kısıtlamaya devam ediyor: Kapılara demir bariyerler kuruldu

İsrail, Mescid-i Aksa'ya girişleri kısıtlamaya devam ediyor. Polisler "Faysal", "Gavanime" ve "Hutta" kapılarının dış kısmına sabit platformlar ve demir bariyerler yerleştirdi.

Dünya

15.03.2024, 08:43

İsrail, işgal ettiği topraklarda baskısını her geçen gün biraz daha artırıyor. Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'nın üç kapısına polisler tarafından sabit plartformlar ve demir bariyerler kuruldu. Bu kapılar şimdilik Faysal, Gavanime ve Hutta kapıları... İşgalci İsrail güçlerinin yakın zamanda diğer kapılar için de aynı çalışma için hazırlık yaptığı belirtiliyor. 

İsrail polisi ise bariyerlerin polislerin duracağı yeri belirlemek için konulduğunu, namaz kılmaya gelenlere engel olmak için konulmadığını savundu. Ancak işgalci ve soykırımcı İsrail yönetimi uzun zamandır belirli bir yaşın altındaki Filistinlileri Mescid-i Aksa'ya almıyor, girmek isteyenlere zor kullanıyor. Mescid-i Aksa'ya giremeyen fakat dışarıda namaz kılmak isteyen Müslümanlar da aynı şekilde şiddetle karşılaşıyor. 

Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip edilecek Ukrayna envanterine yeni transfer: Rus birlikleri 450 SkyRanger ile takip... Haberi Görüntüle

ÜRDÜN'DEN TEPKİ

Ürdün Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'ya girişlere getirdiği kısıtlamalara karşı uyarıda bulunuldu. Açıklamada, İsrail'in, Mescid-i Aksa'nın 3 kapısına polisler için etrafı demir korkuluklarla çevrili sabit platformlar kurması ve girişlerin her iki tarafına demir bariyerler yerleştirmesi tehlikeli ve kabul edilemez bir adım olarak nitelendirildi.

ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik ABD Başkanı Biden: İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir... Haberi Görüntüle

MESCİD-İ AKSA'NIN STATÜSÜ

Ürdün, 1994'te İsrail'le imzaladığı Vadi Araba Anlaşması uyarınca Kudüs'teki dini işlerden sorumlu ülke olarak kabul ediliyor. Yine 2013'te Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas arasında imzalanan anlaşmaya göre, Kudüs ve oradaki kutsal mekanların savunulması ve vesayet hakkı da Ürdün'e verildi. Anlaşmaya göre Mescid-i Aksa; Ürdün Vakıflar, İslami İşler ve Mukaddesat Bakanlığına bağlı Kudüs İslami Vakıflar İdaresinin himayesinde bulunuyor. Mescid-i Aksa'nın da içinde bulunduğu Doğu Kudüs'ü 1967'den itibaren işgal altında tutan İsrail, Mescid-i Aksa ve Eski Şehir'deki diğer dinlerin kutsal mekanlarına ilişkin statükoyu ihlal etmekle suçlanıyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading