Yandex Metrica

İsrail, Lübnan'ı yasaklı silahla vurdu! Kalıntılar basına sızdı

İsrail, Lübnan'ı yasaklı silahla vurdu! Kalıntılar basına sızdı

ABD merkezli Washington Post gazetesi, aylardır Gazze'yi abluka altına ve Orta Doğu'yu kan gölüne çeviren İsrail'in Lübnan'ı yasaklı silahla vurduğunu yazdı. Söz konusu skandalın arkasından ise Washington yönetimi çıktı.

Dünya

23.01.2024, 21:49

Hamas'ın 7 Ekim Cumartesi sabahı başlattığı Aksa Tufanı operasyonu sonrası altüst olan İsrail'e El Kassam Tugayları dışında en büyük tehlikeyi yaratan grup Hizbullah olurken terör devletinin kuzeyinde her iki taraf sık sık yakın temasa geçti. Yakın temasın yanı sıra Tel Aviv'e ait jet uçakları Hizbullah savaşçılarını Suriye'de bile vurdu.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun katil ve zorba ordusu, dün akşam saatlerinde Şam'ın çevresindeki bazı noktaları hedef aldı. Şam'a düzenlenen hava saldırısında iki Hizbullah savaşçısı hayatını kaybetti.

Akıllara durgunluk veren saldırı: Euro 2024 finalini izleyenlerin olduğu kafeye bomba attılar! 5 ölü, 20 yaralı Akıllara durgunluk veren saldırı: Euro 2024 finalini izleyenlerin olduğu kafeye... Haberi Görüntüle

KALINTILAR BULUNDU

ABD merkezli Washington Post gazetesi ise bugün yayımladığı haberde İsrail'in Lübnan'a yönelik iki aydır sürdürdüğü saldırıları ele alan çarpıcı bir analize imza attı. Bölgede Washington Post gazetesi için çalışan bir muhabir, İsrail sınırı yakınındaki Dheira'ya ateşlenen ve en az dört evi yakıp kül eden 155 milimetrelik üç top mermisinin kalıntılarını bulduğunu ifade etti.

20.000 yıllık hazine arkeologları hayrete düşürdü: Bu keşif tüm doğruları çürütebilir 20.000 yıllık hazine arkeologları hayrete düşürdü: Bu keşif tüm doğruları... Haberi Görüntüle

YASAKLI SİLAH

Gazetenin haberinde İsrail'in Lübnan'ı yasaklı silahlarla vurduğu belirtildi. Yüksek sıcaklıklarda yanan beyaz fosforla donatıldığı tespit edilen bu top mermileri, cilde yapışarak ölümcül yanıklara ve solunum yolu hasarına neden oluyor. Ayrıca uluslararası hukuka göre kullanılması yasak bir silah.

Alman devi Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Enflasyon yıl sonunda bakın kaça gerileyecek Alman devi Deutsche Bank'tan dikkat çeken Türkiye analizi: Enflasyon yıl... Haberi Görüntüle

FOSFOR BOMBASINI SİMGELİYOR

Uluslararası hukuka göre kullanılması yasak olan silahın mermilerinde üzerinde bulunan üretim kodları ABD ordusunun yurt içinde üretilen mühimmatları sınıflandırmak için kullandığı terminolojiyle eşleşiyor. Habere göre; bu mermiler 1989 ve 1992 yıllarında Louisiana ve Arkansas'taki mühimmat depolarında üretildi. Mermilerin üzerinde yazılan "WP" kodu ise silah uzmanlarına göre fosfor bombasını simgeleyen bir işaret.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading