Yandex Metrica

İsrail ateşle oynuyor! Katliam planı savaş kabinesine sunuldu

İsrail ateşle oynuyor! Katliam planı savaş kabinesine sunuldu

Aylardır Gazze'yi abluka altına alan ve 30 binden fazla masum Filistin halkını katleden İsrail ordusu, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın tahliyesi ve saldırı planını Savaş Kabinesi'ne sundu.

Dünya

11.03.2024, 07:27

İsrail'in Gazze'ye saldırılarında 4 ay geride kaldı. Çocuk, kadın yaşlı demeden herkesi katleden terör devleti; okul, cami, kilise ve yerleşim yerlerini hedef alarak 30 binden fazla masum Filistin halkı öldüren İsrail'in yeni hedefinde güvenli bölge olarak adlandırılan ve yaklaşım 1,5 milyon insanın sığındığı Refah bölgesi var. ABD'nin askeri operasyon yapılmasını istemediği Refah'a saldırmayı planlayan İsrail'den dikkat çeken bir hamle geldi.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, İsrail ordusunun dün akşam Savaş Kabinesi'ne plan sunduğu belirtildi.

Ayakta alkışlayanlar arasında o da vardı! Elon Musk Netanyahu'nun ABD Kongre konuşmasına katıldı Ayakta alkışlayanlar arasında o da vardı! Elon Musk Netanyahu'nun ABD... Haberi Görüntüle

SALDIRI PLANI SAVAŞ KABİNESİNE SUNULDU

Konuya şlişkin yapılan açıklamada, "İsrail ordusu, Savaş Kabinesi'ne halkın Gazze Şeridi'ndeki çatışma bölgelerinden tahliye edilmesi ve yaklaşan operasyon planını sundu." ifadesine yer verildi.

Gözler Amerika'nın üzerinde! Donald Trump suikastı dünyada nasıl yankılandı? Gözler Amerika'nın üzerinde! Donald Trump suikastı dünyada nasıl yankılandı? Haberi Görüntüle

BÖLGE ADI VERİLMES DE PLAN BELLİ

Bölge adı verilmese de İsrail medyası bunun Gazze'nin güneyinde yer alan ve yaklaşık 1,5 milyon insanın sığındığı Refah'a saldırı ve buraya sığınan Filistinlilerin "tahliyesini" amaçlayan plan olduğunu yazdı.

ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Müzakerelerde en zor aşamaya gelindi ABD'den Gazze'de ateşkes açıklaması: Müzakerelerde en zor aşamaya gelindi Haberi Görüntüle

İNSANİ YARDIMA ONAY

Açıklamada ayrıca, Savaş Kabinesi'nin "Gazze Şeridi'ne insani yardım sağlanması planını" onayladığı kaydedildi.

Hatırlanacağı üzere İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 9 Şubat tarihinde İsrail ordusundan, yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'ın "tahliyesi" ve bu bölgeye saldırı için plan hazırlayarak Savaş Kabinesi'ne sunmasını istemişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

1

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading