Yandex Metrica

İspanya'dan sonra Belçika: İsrail'e silah taşıyan uçakların havaalanlarından geçişi yasaklandı

İspanya'dan sonra Belçika: İsrail'e silah taşıyan uçakların havaalanlarından geçişi yasaklandı

Belçika'nın  Valon bölgesinde hükümet, İsrail'e silah taşıyan uçaklara hava sahasını kapattı. Bu karar geçtiğimiz haftalarda İspanya hükümetinin İsrail'e silah taşıyan gemilere için aldığı kararı hatırlattı.

Dünya

28.05.2024, 00:41

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları her geçen gün artıyor. 36 binden fazla sivili öldüren işgalci güç, ne Birleşmiş Milletler'i dinliyor ne de Uluslararası Adalet Divanı'nı... ABD'nin desteğiyle aylardır Gazze'ye adeta ölüm olup yağan İsrail, dünyanın gözü önünde işlediği cinayetleri hesabını verme noktasından çok uzakta.

Neredeyse tüm ülkelerde İsrail'in katliamlarına yönelik öfke en üst seviyede gösterilirken hiçbir şey işgalcilerin sldırılarını durdurmaya yetmedi. İsrail ordusu, dün akşam saatlerinde Gazze'nin güneyinde bulunan ve yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı Refah'a saldırdı. Bu saldırıda 40'ın üzerinde Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail'in sivillere yönelik katliamı şüphesiz ki ithal ettiği silahlarla gerçekleştiriliyor. Bazı ülkeler, İsrail'e gönderilen bu silahları sınırlarından geçirmemek için çeşitli kararlar alıyor. Bu kararlardan birine Belçika imza attı. Belçika'nın Valon bölgesindeki hükümet, İsrail'e silah taşıyan uçakların havaalanlarından geçişine izin vermeme kararı aldı. Buna benzer bir kararı İspanya hükümeti almıştı. İspanya hükümeti geçtiğimiz haftalarda İsrail'e silah taşıyan gemilerin limanlarında konaklamasını yasaklamıştı. 

Türkiye'yi vuracaklar! TB2 SİHA'ları tek tek avlayacağız diyen ülke ile bir oldular: Ege'de savaş hazırlığı Türkiye'yi vuracaklar! TB2 SİHA'ları tek tek avlayacağız diyen ülke ile... Haberi Görüntüle

BELÇİKA'DAKİ SKANDAL

ABD'den İsrail'e gönderilen en az 70 ton askeri malzemenin Belçika'nın Liege Havalimanı vasıtasıyla iletildiği öne sürülmüştü. Bazı sivil toplum kuruluşları, 7 Kasım 2023-4 Mart 2024'te Liege Havalimanı'ndan yapılan yaklaşık 10 uçuşla ilgili veri topladığını belirterek4 Mart'tan sonra da İsrail'e silah sevkiyatının durduğuna dair bir işaret olmadığını kaydetmişti. Başbakan Yardımcısı ve Ulaştırma Bakanı Georges Gilkinet ise söz konusu iddialara ilişkin şunları söylemişti: "Bu sabah basında yayımlanan bilgiler soru işaretleri yaratmakta ve herkesi sorumluluk almaya çağırmaktadır. Gazze'deki sivil halkın yaşadığı dehşetin suç ortağı olamayız. Bu sabahki ifşaatların ardından, yönetimimden ve Belçika devletinin danışmanlarından Challenge Airlines'a karşı şikayette bulunma olasılığını incelemelerini istedim."

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading