Yandex Metrica

İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, Norveç ve İrlanda Filistin devletini resmen tanıdı

İspanya, Norveç ve İrlanda; Filistin Devleti'ni resmen tanıdığını duyurdu. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de ülkesinin 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacağını açıklamıştı. İspanya Başbakanı Sanchez, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'yı kapsayan bir Filistin devletini tanıyor. Tüm taraflarca kabul edilmediği müddetçe 1967 sınırlarındaki hiçbir değişikliği tanımayacağız" dedi. İspanya'nın ardından Norveç de, Filistin Devleti'ni tanıdı. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre, yaptığı açıklamada ''Bugün tarihi bir gün. Memnuniyetle karşılıyoruz.'' ifadelerini kullandı. İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, "Filistin'in tanınması bir sürecin sonu değil, başlangıcıdır. Barış arayışına ve Filistin devletinin inşasına destek vermeye derinden bağlıyız. Filistin makamlarının resmi talebine bağlı olarak İrlanda hükümeti, İrlanda'daki Filistin misyonunun statüsünü büyükelçiliğe yükseltecek ve Filistin devletinden İrlanda'ya bir büyükelçi atanmasına izin verecek" dedi.

Dünya

28.05.2024, 15:59

Terör devleti İsrail'in 8 aydır Gazze'de soykırım yapması ve 36 bini aşkın masum Filistinliyi katletmesi üzerine harekete geçen bazı AB ülkeleri Filistin devletini tanımaya karar verdi.

İspanya'nın başını çektiği ve lobi çalışmaları yürüttüğü Filistin devletinin tanınması girişimine 4 ülke destek veriyor.

Bilindiği üzere Filistin devletini halihazırda Bulgaristan, Polonya, Çekya, Romanya, Slovakya, Macaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsveç olmak üzere 8 Avrupa Birliği üyesi tanıyor.

Türkiye'nin Nijer hamlesi Yunanistan'ı titretti: Hedef biziz: Türkler nükleer silah yapıyor! Türkiye'nin Nijer hamlesi Yunanistan'ı titretti: Hedef biziz: Türkler nükleer silah... Haberi Görüntüle

SOYKIRIMA 'DUR' DİYENLER ÇOĞALIYOR

Soykırıma 'dur' diyen ülkeler çoğalıyor. Bu ülkelere son olarak Norveç, İrlanda ve İspanya da eklendi. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Stoere, Norveç'in Filistin devletini tanıyacağını açıklamıştı. Norveç’in ardından, İrlanda Başbakanı Harris de ülkesinin Filistin devletini tanıyacağını duyurmuştu. Son olarak İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de ülkesinin 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacağını tüm dünyaya ilan etmişti.

Yerel halk isyan etti! Binlerce halk sokağa döküldü! O ülke artık turistleri istemiyor! Yerel halk isyan etti! Binlerce halk sokağa döküldü! O ülke... Haberi Görüntüle

''İSPANYA, FİLİSTİN'İ TANIYOR''

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Gazze Şeridi ve Batı Şeria da dahil, başkenti Doğu Kudüs olan bir Filistin devletini tanıyacaklarını duyurdu. İspanya Başbakanı Sanchez, bu sabah saatlerinde konuya ilişkin yaptığı açıklamada "İspanya, başkenti Doğu Kudüs olan, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'yı kapsayan bir Filistin devletini tanıyor. Tüm taraflarca kabul edilmediği müddetçe 1967 sınırlarındaki hiçbir değişikliği tanımayacağız" dedi.

İsrail'den bir katliam daha: Gazze'deki BM okuluna düzenlenen saldırıda 23 Filistinli hayatını kaybetti İsrail'den bir katliam daha: Gazze'deki BM okuluna düzenlenen saldırıda 23... Haberi Görüntüle

''BUNDAN SONRA ÇABALARIMIZI İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜME ODAKLAYACAĞIZ''

''İspanya, Filistin'i halihazırda tanıyan 140'tan fazla ülkeye katılacak. Bu tarihi bir karardır.'' diyen Sanchez, ''Önceliğimiz Gazze'de olup bitenlere son vermek ve geçişleri insani yardıma açmaktır, bundan sonra çabalarımızı iki devletli çözüme odaklayacağız. Bugünkü Filistin'i tanıma kararımız uluslararası hukuka uygundur ve bir barış konferansı düzenlemek için Arap ülkeleriyle birlikte çalışacağız." ifadelerini kullandı.

ABD için utanç günü! Soykırımcı Netanyahu'yu ayakta alkışladılar ABD için utanç günü! Soykırımcı Netanyahu'yu ayakta alkışladılar Haberi Görüntüle

NORVEÇ DE FİLİSTİN'İ TANIDI

İspanya'nın ardından Norveç de, Filistin Devleti'ni tanıdı. Norveç Başbakanı Jonas Gahr Støre, yaptığı açıklamada ''Bugün tarihi bir gün. Memnuniyetle karşılıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

İspanya'nın Filistin'i resmen tanımasına tepki gösteren İsrail ise Kudüs'teki İspanya konsolosluğunun Filistinlilere hizmet vermesini yasakladı.

Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey hazırdı ama engellendim! Şehri sular altında bırakma fikri bakın kimden çıkmış: Her şey... Haberi Görüntüle

İRLANDA DA FİLİSTİN'İ TANIDI

İrlanda Başbakanı Simon Harris ise Filistin'i tanımaları hakkında "bunun önemli bir an" olduğunu söyledi. Harris "İki devletli çözüm umudunu canlı tutmaya yardımcı olmak için ülke olarak dünyaya atabileceğiniz pratik adımlar gönderdiğini" söylemişti.

İrlanda, Filistin'i devlet olarak tanıdı. İrlanda Başbakan Yardımcısı, Dışişleri ve Savunma Bakanı Micheal Martin, "Filistin'in tanınması bir sürecin sonu değil, başlangıcıdır. Barış arayışına ve Filistin devletinin inşasına destek vermeye derinden bağlıyız. Filistin makamlarının resmi talebine bağlı olarak İrlanda hükümeti, İrlanda'daki Filistin misyonunun statüsünü büyükelçiliğe yükseltecek ve Filistin devletinden İrlanda'ya bir büyükelçi atanmasına izin verecek" dedi.

Öte yandan İrlanda, Filistin'e büyükelçi atayacağını ve büyükelçisini derhal Filistin topraklarına göndereceğini açıkladı.

Rusya'dan Batılı ülkelere tepki! 'BM sistemi sınavdan geçiyor' Rusya'dan Batılı ülkelere tepki! 'BM sistemi sınavdan geçiyor' Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'İ TANIYAN ÜLKE SAYISI 146'YA YÜKSELECEK

Bilindiği üzere Filistin devletini halihazırda Bulgaristan, Polonya, Çekya, Romanya, Slovakya, Macaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsveç olmak üzere 8 Avrupa Birliği üyesi tanıyor. İspanya, Norveç ve İrlanda'nın 28 Mayıs'ta resmi süreci tamamlamasıyla, Filistin devletini tanıyan ülke sayısı 146'ya yükselecek.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading