Yandex Metrica

Sitede Ara

İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz'dan İsrail'i kudurtan çıkış: Filistin nehirden denize özgür olacak

Filistin'i tanıma kararı alan İspanya'da Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. Diaz, yaptığı açıklamada ''Dünya tarihinde asgari tepki vermenin kahramanca ve yetersiz olduğu bir anı yaşıyoruz. İşte bu nedenle duramayız. Filistin nehirden denize özgür olacak.'' dedi.

Dünya

24.05.2024, 14:21

Terör devleti İsrail, ABD başta olmak üzere birçok ülkenin desteğini arkasına alarak Gazze'de eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma imza atarken üç ülke Filistin'i tanıma kararı aldı.

Norveç hükümeti, Filistin'i uluslararası hukuka ve ilgili BMGK kararlarına uygun şekilde tanıyacağını duyurdu. Norveç’in ardından, İrlanda Başbakanı Harris de ülkesinin Filistin devletini tanıyacağını açıkladı. İspanya Başbakanı Pedro Sanchez de ülkesinin 28 Mayıs'ta Filistin devletini resmen tanıyacağını açıkladı.

AB'den çarpıcı rapor! Türkiye'nin Afrika, Ortadoğu, Güney Kafkasya ve Batı Balkanlarda giderek artan etkisine dikkat çekildi AB'den çarpıcı rapor! Türkiye'nin Afrika, Ortadoğu, Güney Kafkasya ve Batı... Haberi Görüntüle

FİLİSTİN'İ TANIYAN ÜLKE SAYISI 146'YA YÜKSELECEK

Bilindiği üzere Filistin devletini halihazırda Bulgaristan, Polonya, Çekya, Romanya, Slovakya, Macaristan, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve İsveç olmak üzere 8 Avrupa Birliği üyesi tanıyor. İspanya, Norveç ve İrlanda'nın 28 Mayıs'ta resmi süreci tamamlamasıyla, Filistin devletini tanıyan ülke sayısı 146'ya yükselecek.

Filistin'i tanıma kararı alan İspanya'da Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz'dan dikkat çeken bir çıkış geldi. İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz, Filistin’i tanıma kararı üzerinde konuşurken ”Nehirden denize özgür Filistin" dedi.

Son dakika... Vladimir Putin'den Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelere tehdit Son dakika... Vladimir Putin'den Ukrayna'ya silah sağlayan ülkelere tehdit Haberi Görüntüle

''FİLİSTİN NEHİRDEN DENİZE KADAR ÖZGÜR OLACAK''

İspanya Çalışma Bakanı Yolanda Diaz, yaptrığı açıklamada "Bugün İspanya'nın Filistin Devleti'ni tanımasını memnuniyetle karşılıyoruz. Son aylarda İsrail Devleti tarafından 35.000 kişi öldürüldü. Her gün barbarlığı temsil eden görüntülerle uyanıyoruz. Avrupa Birliği'nin İsrail'le yaptığı anlaşmaları ve fonları bozması için baskı yapmalıyız. Filistin nehirden denize kadar özgür olacak" ifadelerini kullandı.

Açık denizden doğalgaz çalmaya başladılar bile! Tiyatro bitti, iskele yeniden sökülüyor Açık denizden doğalgaz çalmaya başladılar bile! Tiyatro bitti, iskele yeniden... Haberi Görüntüle

SİYONİST İSRAİL'İN ZORUNA GİTTİ

İspanya Başbakan Yardımcısı Yolanda Diaz, Filistin’i tanıma kararı üzerinde konuşurken ”Nehirden denize özgür Filistin" şeklindeki çıkışı 8 aydır Gazze'de soykırım yapan İsrail'in zoruna gitti. İsrail'den yapılan açıklamada “Yolanda Diaz'ın İsrail’in yıkılmasını savunması utanç verici” denildi.

Husiler, Kızıldeniz'den geçirmiyor: Bir ABD gemisi daha vuruldu Husiler, Kızıldeniz'den geçirmiyor: Bir ABD gemisi daha vuruldu Haberi Görüntüle

SANCHEZ: TARİHİN DOĞRU TARAFINDAYIZ

Öte yandan İspanya Başbakanı Pedro Sanchez’den, “teröristleri cesaretlendirdiler” diyen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya cevap geldi. Netanyahu'ya kafa tutan sayılı liderlerde arasında yer alan ve Gazze'ye yönelik verdiği destekle Türkiye'nin de takdirini kazanan Sanchez, “İrlanda, Norveç, UCM, BM’de Filistin'in tanınması için oy veren 140'ı aşkın ülke de teröristlerin dostu mu? Hayır! Tarihin doğru tarafındayız.” dedi.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading