Yandex Metrica

İslam İşbirliği Teşkilatından Arakanlı Müslümanlar için Myanmar yönetimine çağrı

İslam İşbirliği Teşkilatından Arakanlı Müslümanlar için Myanmar yönetimine çağrı

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), Myanmar'a, Arakanlı Müslümanların güvenliğinin sağlanması ve temel haklarının tanınması çağrısı yaptı.

Dünya

23.01.2024, 22:20

Moritanya'nın başkenti Novakşot'ta düzenlenen 49. İİT Dışişleri Bakanları Konseyi Toplantısı kapsamında, düzenlenen bakanlar komitesi toplantısında  Arakanlı Müslümanların durumu ele alındı..

Komite Başkanı, Gambiya Adalet Bakanı ve Başsavcısı Dawda Jallow, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) Myanmar hakkında açılan Arakanlı Müslümanlara yönelik "soykırım davası"na yönelik olarak bilgilendirmede bulundu.

İİT Genel Sekreteri Hüseyin İbrahim Taha da İİT'in Arakanlı Müslümanlara verdiği desteğe ilişkin kararlı tutumunu yineledi.

Taha, Myanmar'a Arakanlı Müslümanların güvenliğini sağlamak ve vatandaşlık hakkı da dahil temel haklarının tanınması çağrısını tekrarladı.

Bangladeş'teki Arakanlı mültecilerin ve Myanmar'da iç göçe maruz kalanların durumuna değinen Taha, bu kişilerin "gönüllü, güvenli, onurlu ve sürdürülebilir dönüşü için uygun şartların oluşturulması ihtiyacına" vurgu yaptı.

Hamas'tan yazılı açıklama: 'İsrail amacına saçma müzakereler yoluyla ulaşamayacak' Hamas'tan yazılı açıklama: 'İsrail amacına saçma müzakereler yoluyla ulaşamayacak' Haberi Görüntüle

İİT KALICI ÇÖZÜM BULMAK İSTİYOR

Krizin çözümüyle ilgili de Taha, "Bu krizin altında yatan nedenleri ele almak için etkili uluslararası aktörlerle diyalogu ve işbirliğini geliştirmek için çalışacağız." dedi.

İİT’in sorunun çözümüne yönelik çabalarını hatırlatan Taha, "İİT, bu krize kalıcı bir çözüm bulmak ve Arakanlı Müslümanların hak ve menfaatlerini savunmak adına uluslararası destek için yürüttüğü çabalarını sürdürecektir." diye konuştu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading